Čačak:Ružno pače najbolje u Evropi

Veštački mamac za ribe "ružno pače", istoimene čačanske firme, dobitnik je prve nagrade za najbolji mamac u Evropi.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2007.

16:37

Default images

Na sajmu "Efiteks Jurop fajnest" u Pragu, u konkurenciji od 846 izlagača iz celog sveta, veštački mamac za ribe "ružno pače" iz Čačka proglašen je za najbolji u Evropi. Čačanski mamac "ružno pače" tom nagradom stekao je titulu najboljeg novog mamca na evropskom tržištu, rekao je direktor i suvlasnik čačanske firme Ružno pače, Mladen Radonjić.

On je precizirao da se 90 odsto proizvedenog "ružnog pačeta" izveze na tržišta 25 zemalja i dodao da je mamac zaštićeni brend na tržištu Evropske unije i u još 37 zemalja sve do 2017. godine.

Mamac za ribe "ružno pače" radi se ručno od posebne vrste drveta i sa veličinom od dva do 12,5 centimetara. Mesečno se proizvede oko 20 hiljada komada.

Proizvodnja mamca počela je u čačanskoj firmi "Grafopromet" još pre 25 godina, da bi taj posao pre dve godine preuzela firma "Ugly duckling" suvlasnika Mladena Radonjića, koji je istakao da na najboljem mamcu radi 23 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: