Greškama do inovacija

Jedan od najvećih problema za biznismene kada započinju posao je kako da budu jedinstveni i inovativni na tržištu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2007.

17:06

Default images

Konferencija koju su organizovali Ekonomist Media Grupa i UUTI (Udruženje za unapređenje tržišnih ispitivanja), a koja je održana 25. aprila u Hajatu, bavila se upravo ovim problemom.

Švedski menadžerski guru Jonas Riderstrale, koatuor knjiga Fanki biznis i Karaoke Kapitalizam, tvrdi da se svakodnevno povećava jaz između najboljih i ostalih, kao i da kopiranje najbolje prakse više nije dovoljno. Prema njegovim rečina neophodno je stalno inoviranje i moto “iznenadi, da ne bi bio iznenađen”.

“Samo onaj ko ne želi da investira i da rizikuje, neće napraviti grešku. Inovacija predstavlja kombinaciju vremena da se misli i broja neuspeha. Bez grešaka nema ni inovacija” istekao je Riderstrale u svom izlaganju.

Riderstrale smatra da bi menadžeri prema zaposlenima trebali da se odnose kao što to rade generali prema vojnicima.

“Ranjene vojnike ne otpuštamo iz vojske, već ih lečimo i dajemo im medalje za hrabrost. Isto bi i menadžeri trebali da urade, jer će to ohrabriti zaposlene i rezultovati savršenom inovacijom”.

Riderstrale je magistrirao i doktorirao u oblasti internacionalnog biznisa. Profesor je na poslovnim škola u Švedskoj i Velikoj Britaniji, a svetska rang lista “Thinkers 50” postavila ga je na 1. mesto među evropskim poslovnim guruima.

Pored gosta iz Švedske u diskusiji su učestvovali marketinški stručnjaci i poslodavci iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: