1,8 milijardi dinara kredita Poštanske

Poštanska štedionica je građanima odobrila između 1,7 i 1,8 milijardi dinara gotovinskih i potrošačkih kredita.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2006.

14:13

Default images

Zamenik generalnog direktora te banke Miroslav Despotović je rekao da je kamata na gotovinske i potrošačke kredite dva odsto mesečno, što znači da je godišnja efektivna kamatna stopa 27,6 odsto.

Od oko 1,4 miliona tekućih računa u Poštanskoj štedionici više od jedan milion ih je u plusu. Oni koji se odluče da idu u dozvoljeni minus, do jedne prosečne plate, plaćaju kamatu od tri odsto mesečno, što je godisnja EKS oko 38 procenata, dodao je Despotović.

Poštanska štedionica trenutno u Srbiji ima gotovo tri miliona korisnika, koji imaju otvorenih oko 1,4 miliona tekućih računa, blizu pola miliona štednih računa i 120.000 žiro računa, a izdala je i oko dva miliona svih vrsta platnih kartica.

Generalni direktor Poštanske štedionice Dejan Savović izjavio je da je dobio uveravanja da je "odluka Vlade Srbije o spajanju Poštanske štedionice i Srpske banke i dalje na snazi" i da će "do toga doći". Spajanje te dve banke bilo je planirano za 7. jul, ali je odloženo.

Spajanjem PŠ i Srpske banke Srbija će dobiti jednu dobru državnu banku u kojoj će biti stopostotni vlasnik, rekao je Savović, dodajući da još nije odlučeno kako će se ona zvati, ali da bi nakon spajanja te banke i Srpske banke ukupni kapital trebalo da bude oko 45 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: