Nema više uđeš, okupaš se i nazad, nego platiš 5.000 €

Autobusi će s vinjetom moći da uđu u grad i za njih će biti osiguran parking na kome će iskrcavati i ukrcavati putnike.

Region

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

12:30

Nema više uđeš, okupaš se i nazad, nego platiš 5.000 €
(Foto: Thinkstock)

Autobusi koji prevoze putnike na jednodnevni izlet u Crikvenicu više neće moći besplatno da ulaze u grad u razdoblju od 15. juna do 15. semptembra. Umesto toga prevoznici će morati da kupe vinjetu koja košta 40.000 kuna za pomenuti period.

To je za Index potvrdila portparolka Grada Crikvenice Tena Peričić, koja je rekla da se nadaju da će ovom odlukom smanjiti broj turista vikendom.

Rekla je da je Grad već duže vreme razmišljao o toj odluci jer je, kaže, vreme da se uvede red.

"Autobusi će s vinjetom moći da uđu u grad i za njih će biti osiguran parking na kojem će iskrcavati i ukrcavati putnike i biti parkirani. Dosad je bila praksa da putnike ostavljaju nasred puta, čime su ugrožavali sigurnost i putnika. Odluka se sprema već duže vreme i nismo je doneli preko noći, postoji problem sigurnosti. Vikendom je prevelika frekvencija ljudi", rekla je Peričićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: