Beže i policajci-uzmu neplaćeno, vrate se po otkaz

Hrvatska se našla među zemljama s najvećim padom broja stanovnika, a među onima koji traže priliku za bolji život su i ljudi koji rade u državnoj službi.

Region

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

13:49

Beže i policajci-uzmu neplaćeno, vrate se po otkaz
(Foto: Thinkstock)

Tako i sve više policajaca odlazi iz Hrvatske: na svaka dva policajca koji daju otkaz, u MUP-u u službu uzmu tek jednog novog. Kako Indeks piše, ove godine bilo je problema s popunjavanjem godišnje kvote Policijske akademija novog naraštaja policije.

Najviše je novih policajaca iz Slavonije koji posle budu raspoređeni u Policijsku upravu dubrovačku ili istarsku. Neretko ostavljaju obitelji i pokušavaju da prežive s platom od otprilike 3.600 kuna. Žive u podstanarstvu, a u Dubrovniku se hrane u pučkoj kuhinji.

U svom dopisu, sindikalisti upozoravaju kako je oprema policajaca loša i dotrajala, imaju pištolje koji se kvare, lisice koje zatvorenici mogu sami da skinu, stare jakne, stare pancirke... Ne vežbaju gađanje u dvorani već na "suvo", što upoređuju s plivanjem, ali u bazenu bez vode.

Tamošnji mediji pišu da je sve više onih koji traže neplaćeni dopust i odu u neku od zemalja u koje se Hrvati masovno iseljavaju i tamo pronalaze posao, stan i počinju novi život, a u Hrvatsku se vraćaju samo da potpišu otkaz u MUP i odjave prebivalište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: