Makedonija u problemu: Gde su investitori?

U Makedoniji je u septembru pao nivo stranih direktnih investicija za 22,6 miliona evra, objavila je Narodna banka Makedonije.

Region

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

16:41

Makedonija u problemu: Gde su investitori?
Foto: Thinkstock

Septembar je drugi mesec u ovoj godini u kojem su strane investicije imale negativni saldo, a prvi put se to desilo u junu, kada je takozvani odliv bio oko sedam miliona evra.

U prva tri kvartala Makedonija je imala ukupne strane direktne investicije od 199 miliona evra, a najviše je ušlo iz Turske i Nemačke, po 23 miliona evra.

Najveći negativni saldo u prvih devet meseci je registrovan s Bermudima, gde se iz Makedonije "odlilo" 8,5 miliona evra.

U matične zemlje kompanija najviše novca je otišlo iz industrije prehrane, pića i duvana.

Makedonija je prethodnu godinu završila sa ukupno 216 miliona evra direktnih stranih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: