Sa 30 mil. dolara BiH stimuliše ratare

U Sarajevu je potpisan Sporazum o projektu ruralnog razvoja, vrednom 30,22 miliona dolara.

Region

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

12:11

Default images
Foto: Thinkstock.com

Sporazum su potpisali predsednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara i direktorka Odeljenja za Bliski istok, severnu Afriku i Evropu Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) Kalida Buzar.

Cilj Projekta razvoja ruralnog poslovanja je pomoć malim poljoprivrednicima da pređu sa poljoprivrede za sopstvene potrebe na komercijalnu poljoprivrednu proizvodnju, pre svega razvoj nefarmskog poslovnog sektora, saopšteno je iz kabineta predsednika FBiH, preneo je danas portal Kapital.

Projekat će biti sproveden u 27 opština u FBiH i 20 opština u Republici Srpskoj, a očekuje se da će korist od njega imati 20.000 seoskih domaćinstava u najnerazvijenijim ruralnim oblastima koje nisu bile korisnici prethodnih investicija Fonda, ali i one koje su pokazale potencijal za ponavljanje prethodnih iskustava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: