ĐĐ: Uložili otpremnine, sada zarađuju

Tridesetak radnika "Đure Đakovića" odlučilo da uloži otpremnine u novu firmu, sada najavljuju veće poslove i nadaju se svetloj budućnosti.

Region

Izvor: B92

Petak, 28.08.2015.

10:49

Default images
Foto: Freimages.com (Ilustracija)

Posle odluke uprave slavonsko-brodskog preduzeća Đure Đakovića da izađu iz elektromontažne delatnosti, radnici se našli pred izborom.

U sindikatu nisu zadovoljni jer su se nadali da će u firmi nastaviti da radi većina otpuštenih radnika

Nakon što je uprava slavonskobrodskog Đure Đakovića odlučila da kroz proces restrukturiranja izađe iz elektromontažne delatnosti, radnici ugašenog Elektromonta našli su se pred izborom - preuzeti vlasničku i poslovnu odgovornost za novu, privatnu kompaniju ili otići na berzu.

Za prvu opciju opredelilo se tridesetak od 82 radnika, od kojih je njih 25 u novu kompaniju uložilo i deo svojih otpremnina. Preostali su završili na birou ili penziji, neki odrađuju otkazni rok, a neki su pronašli drugi posao.

U sindikatu nisu zadovoljni jer su se nadali da će u firmi nastavitida radi većina radnika kojima su otkazani ugovori o radu.

U novoj firmi Elektromontaža, međutim, najavljuju nove poslove i nadaju se svetloj budućnosti.

"Nadamo se da će radnici koji trenutno odrađuju otkazni rok ostati i da ćemo imati pedesetak zaposlenih. Počeli smo da zarađujemo, većina preuzetih poslova u inostranstvu još je aktivna, a deo posla očekujemo i kao podizvođač za elektroradove za Đuru Đakovića", kaže Dragan Bogunović, direktor ĐĐ Elektromontaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: