Turci zadovoljni, žele i bosansko mleko

Posle uspešno uspostavljenog izvoza mesa u Tursku, Bosna i Hercegovina bi u tu zemlju mogla da izvozi i veće količine mleka.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2015.

09:54

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kako prenosi portal Indikator, Turci su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim tokom sprovođenja odluke o uvozu 15.000 tona govedine iz Bosne i Hercegovine po povoljnijim uslovima

Turci su na sastanku predstavnika Generalne uprave Turskog odbora za meso i ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH najavili objavljivanje još jednog tendera do kraja godine.

Inicijativa domaćina je da se u narednom periodu intenzivnije radi na mogućnostima širenja tog izvoznog aranžmana na mleko i sir poreklom iz BiH.

Ukazano je na činjenicu da su pojedina preduzeća iz BiH odnedavno ispunila uslove za izvoz tih proizvoda u EU, što je garancija o ispunjenosti strogih uslova higijenske i zdravstvene ispravnosti tih proizvoda.

Da bi se osigurala nesmetana implementacija i poboljšali uslovi izvoza, potrebno je, kako je ocenjeno, da budu uklonjenei problemi u transportu i osiguranju logističkih uslova za nesmetan i finansijski isplativiji prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: