Vlasnik "zdenka" sireva na berzi

Vodeći igrač na hrvatskom mlinarskom tržištu, Granolio grupa, ide u javnu ponudu deonica, kojom planira da prikupi između 12 do 17 miliona evra svežeg kapitala.

Region

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

16:24

Default images

Upis deonica počinje 25. novembra i trajaće samo tri dana, što upućuje na to da je većinski vlasnik, Hrvoje Filipović, koji drži više od 96 odsto deonica, prilično siguran u uspeh projekta, piše hrvatski Tportal.

Ukoliko plan dokapitalizacije uspe, akcije Granolija biće uvršćene na službeno tržište Zagrebačke berze.

Pravo upisa imaju investitori koji upišu deonice u minimalnoj protivvrednosti od 100 hiljada evra (pri donjem rasponu cene), što konkretno znači najmanje 5.800 deonica.

Kako navodi isti izvor, cilj Hrvoja Filipovića je da zadrži većinski udeo u kompaniji, a zavisno od ishoda upisa deonica ostali investitori postali bi vlasnici između 37 i 40 odsto kapitala Granolio grupe.

Prikupljenim novcem Granolio planira da vrati kredit kojim je ove godine za oko 200 miliona kuna od Agrokora kupio mlinarski biznis i postao tržišni lider u proizvodnji i skladištenju brašna.

Granolio u svom vlasništvu ima i proizvođača poznatih "zdenka" sireva, zatim Zdenačku farmu za proizvodnju mleka, ali i proizvodnju povrća.

Pre preuzimanja Agrokorovog mlinarskog biznisa, Granolio grupa je u 2013. ostvarila prihod nešto veći od 780 miliona kuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

16 h

Podeli: