Region

Sreda, 30.07.2014.

17:33

Hrvati neće osetiti sankcije Rusiji

Hrvatska ne očekuje da će doći do većih problema u poslovanju njenih firmi s Rusijom pošto je Evropska unija dogovorila sankcije toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Default images

"Nemamo previše firmi koje bi direktno bile pogođene tako da će poslovanje biti otežano, ali ne i onemogućeno", rekao je zamenik hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova Joško Klisović posle sednice hrvatske vlade.

"Svi ugovori koji su do sada potpisani biće realizovani kako su zamišljeni", pojasnio je Klisović i dodao da se budući poslovi neće moći sklapati, ako se tiču segmenata koji su u režimu sankcija.

Evropska unija dogovorila je novi paket sankcija koje bi na privrednom planu trebalo da pogode Rusiju.

Na ruskom tržištu posluju velike hrvatske firme kao što su Atlantic grupa, AD Plastika, Pliva, Vindija, Agrokor, Podravka, Končar i Ericšon Nikola Tesla.

Klisović kaže da nema puno hrvatskih firmi koje bi bile obuhvaćene sankcijama, ali napominje ipak da su one zabrinute jer je Ruska Federacija veliki partner s važnim tržištem.

On je podsetio i da sankcije još nisu usvojene nego dogovorene, a paket sankcija bi trebalo da bude prihvaćen do četvrtka u podne, prenela je agencija Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

6 h

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

11 h

Podeli: