BiH: Firma povećala izvoz 40 puta

Bosanskohercegovačka industrija nameštaja "MS &Vud" (MS&Wood) u prvom kvartalu ove godine uvećala je vrednost izvoza za 40 puta u odnosu na isti period lani.

Region

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

09:53

Default images

Kompanija "MS&Vud" ("Majstori i Drvo" - bivša Žica), primer uspešne privatizacije u BiH, nekada je proizvodila eksere a sada proizvodi stolice i zapošljava više ljudi nego na dan privatizacije, sa unapred ugovorenim izvozom od 13 miliona konvertibilnih maraka (6,65 miliona evra) u 2014. godini, izjavio je direktor "MS&Vud", Muhamed Pilav.

"Samo ove godine ćemo povećati proizvodnju nameštaja za 10 puta u odnosu na 2013. godinu, čime će se steći uslovi za zapošljavanje 100 novih radnika", kazao je Pilav, navodi se u saopštenju.

Pilav je rekao da je "MS&Vud", kao jedna neperspektivna industrija sa krajnje neizvesnim ishodom usled promena ukupnih prilika na domaćem, ali i svetskim tržištima, zamenjena industrijskom proizvodnjom nameštaja, po kojoj je BiH prepoznata kao jedna od najkonkurentnijih u svetu.

U ovoj godini ugovoreni su poslovi za plasman na inostrana tržišta više od 300.000 stolica, stolova i drugog nameštaja, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Reč je najvećim delom o visokokvalitetnoj i cenovno najviše rangiranoj stolici sa oznakom "Made in B&H", koja se nalazi u asortimanu najvećih prodajnih lanaca nameštaja u svetu.

U projekat instaliranja tehnologije za preradu drveta i proizvodnju nameštaja u Fojnici do sada je uloženo oko pet miliona konvertibilnih maraka, i to investiranjem u savremenu i ekološki čistu fabriku. Plate i doprinosi zaposlenih uredno se isplaćuju i više su za pet do 10 odsto u odnosu na prosek granske industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: