Hrvatska: Komisija za prodaju INA-e

Istražna komisija Hrvatskog sabora za privatizaciju naftne kompanije Ina održaće se 13. i 14. septembra.

Region

Izvor: B92

Subota, 04.09.2010.

12:17

Default images

Odgovorni u vladi Hrvatske, nadzornom odboru i upravi za vreme privatizacije firme, objasniće neke nejasnoće u privatizaciji koje se nisu mogle razrešiti putem dokumentacijom komisije.

Kako je najavljeno iz Hrvatskog sabora, kao svedoci pozvani su i bivši premijer Ivo Sanader i bivši vicepremijer i ministar privrede Damir Polančec.

Na sednici 13. septembra predvidjeno je davanje iskaza odgovornih iz perioda koalicione vlade Ivice Račana od 2000. do 2003. kad se prodavalo 25 odsto plus jedna akcija Ine.

Iskaze bi trebalo da daju bivši vicepremijer i predsednik nadzornog odbora Ine Slavko Linić, tadašnji ministar privrede Ljubo Jurčić koji je operativno radio u pregovorima i na ugovoru o prodaji, kao i Tomislav Dragičević, dugogodišnji predsednik uprave Ine.

Naredni dan, 14. septembra, biće reči o preostalom delu privatizacije, od 2003. do 2009. godine, kao i plinskog poslovanja, a iskaze bi trebali dati sadašnji vicepremijer i ministar financija, ali i predsednik Nadzornog odbora Ine Ivan Šuker.

Pozvani su i Sanader, Polančec koji je operativno učestvovao na izmeni ugovora koji se odnose na akcionare i sadašnji predsednik uprave Ine i član nadzornog odbora Zoltan Aldot.

Sedmorica svedoka moralo bi da objasne poteze koji su se odnosili na privatizaciju ili na preuzimanje plinskog poslovanja.

Njihovim svedočenjem trebalo da bude obuhvaćen ceo postupak privatizacije do trenutka kada madjarska kompanija Mol dolazi u posed 47 odsto akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: