"100.000 reagovalo - ko je onda u pravu"

Prerano je da se utvrdi šteta koja je pričinjena ratarskim kulturama, smatra direktora Sektora za poljoprivredu iz Privredne komore Srbije Veljko Jovanović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2017.

16:39

Jovanović je, gostujući u vestima B92, istakao da su trenutno na terenu stručnjaci, a da se govori da je pričinjena šteta od suše i grada oko 30 odsto.

Jovanović je dodao i da situacija nije dramatična kao što smo mogli da čujemo u nekim procenama, i da ne treba zaletati, kao na primer kada se procenjuje da je šteta milijardu evra

“Dramatičniji uticaj na domaće tržište ne bi treblo da bude”, smatra on.

Jovanović je istakao da ova godina može da liči po šteti na 2012. godinu, al i da je važno da je u odnosu na 2012. godinu sve više useva koji su zaštićeni i osigurani.

Kada je reč o trgovinskom “ratu” hrvatske i regiona, Jovanović je rekao da se nadaju da su se stvari vratile u normalu.

“Ono što smo videli u seriji nemilih događaja, nepoverenje sa obe strane, šest komora iz regiona je reagovalo, a 100.000 privrednika kaže da takvi potezi nisu neophodni”, rekao je on i dodao da se na osnovu toga može zaključiti ko je u pravu.

Jovanović je istakao i da su zbog sukoba oko taksi najveću štetu pretrpeli najmanji, jer su oni odustali od transporta zbog cene koja je bila previsoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: