Za 90 ratara bespovratna sredstva

Oko 90 registrovanih poljoprivrednih proizvođača iz opštine Gornji Milanovac dobilo je iz gradskog budžeta bespovratna novčana za unapređenje proizvodnje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

14:14

Za 90 ratara bespovratna sredstva
Foto: Thinkstock

Predsednik Opštine Gornj Milanovac Dejan Kovačević rekao je prilikom potpisivanja ugovora s poljoprivrednicima da je u 2016. godini u budžetu opštine za subvencionisanje poljoprivrede opredeljeno 35 miliona dinara.

On je dodao da je zajedno s današnjih 90 ugovora, potpisano 585 ugovora s poljoprvrednicima, za koje je izdvojeno oko 30,2 miliona dinara.

Kovačević je dodao da će do kraja ove godine biti potpisano još ugovora s poljoprivrednicima iz gornjomilanovačkog kraja, u vrednosti od oko 4,8 miliona dinara.

"Posebno sam zadovoljan činjenicom da su sredstva ove godine utrošena za konkretne stvari. Nabavljeno je nekoliko novih traktora, puno priključnih mašina, sistema za navodnjavanje i slično", izjavio je Kovačević i dodao da će Opština u 2017. godini takođe opredeliti sredstva za podsticaj poljoprovrede.

On je istakao da je lokalna samouprava Gornjeg Milanovca formirala Kancelariju za poljoprivredu za pružanje stručne pomoći poljoprivrednicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: