Mrkonjić: Da mi je još jedan mandat

Ministar infrastrukture Miutin Mrkonjić kaže da mu treba još jedan mandat da završi izgradnju Koridora 10 koji bi konačno trebalo da bude gotov avgusta 2013.

Izvor: Beta, Blic

Petak, 15.07.2011.

00:03

Default images

Finiš gradnje magistralnog puta ne želi da prepusti bilo kome drugom, i pored toga što je već jednom najavio da će Koridor 10 biti gotov polovinom 2012.

"Da, i vi odmah napišete „slagao Mrka“. Pa šta ako sam slagao za jedan rok? Kada dajem rok, dajem rok za sebe i za one koji rade, ne mora da bude tačan svaki rok", odgovorio je Mrkonjić. Mrkonjić je rekao da će severni deo tog koridora biti gotov do 1. septembra 2011. godine.

"Most kod Beške je gotov, ali on traži mesec i po dana ispitivanja, ali 1. septembra će ceo severni deo biti gotov. Zaključno sa 1. septembrom biće gotovo 180 kilometara puta. Sa druge strane, 90 kilometara je u radu s rokom završetka do kraja iduće godine", rekao je Mrkonjić.

Ministar je istakao da ostaje da se uradi 50 kilometara, da je novac za tu trasu obezbedjen i da će tender za te radove biti raspisani do kraja avgusta.

"To su dve deonice, jedna je kod Pirota, a druga kod Grdelice. Rokovi su dve godine, najkasnije do avgusta 2013", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je ocenio i da je najveći uspeh ove vlade u tome što je izgradnju Koridora 10 prepoznala kao prioritet i što ne ulaže u putiće i puteljke kao prethodne vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: