Đorđije Nicović ostao bez “1. maja“

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji konfekcije "1. maj" iz Pirota, koju je 2007. godine kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2010.

16:13

Default images

Kako je potvrđeno u Agenciji za privatizaciju, privatizacioni ugovor je raskinut jer kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra.

Nicović, koji je preko svojih firmi Irva investicije i Jabuka iz Beograda kupio "1.maj" za 1,75 miliona evra, bio je u obavezi da u to preduzeće investira četiri miliona evra.

Ranije je Agencija zbog neispunjavanja preuzetih obaveza raskinula ugovora koja je potpisala sa Nicovićem o kupovini tri preduzeća - Niteks i Građevinar iz Niša i Rudnik iz Gornjeg Milanovca.

Preduzeće "1. maj" je u blokadi od 1. aprila 2008. godine a dugovi preduzeća su oko 330 miliona dinara, od čega je 150 miliona dug po osnovu poreza i doprinosa.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da će "lokalna samopurava učiniti sve da se pronađe odgovarajući strateški partner i da se spreči napad poverilaca na imovinu 1. maja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: