“Kosovski” proizvodi u prodaji

Ministarstvo trgovine preporučilo je da se u naredna tri meseca nastavi sa prodajom proizvoda sa spornim deklaracijama.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2008.

19:05

Default images

Ministarstvo trgovine i usluga preporučilo je trgovinskim firmama da u naredna tri meseca nastave da primaju i prodaju proizvode na kojima su odštampane neistinite i nepotpune informacije, koje upućuju na nepostojeću državnost Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i da u tom roku usaglase deklaracija na tim proizvodima.

Trgovci, prema toj preporuci, treba da nastave da primaju robu domaćih proizvođača i uvoznika s postojećim deklaracijama na proizvodima, a svi proizvođači se obavezuju da promene spornu deklaraciju u usaglašenu i da o tome obaveste Ministarstvo trgovine i usluga.

Proizvođači, trgovci, uvoznici, distributeri i ambalažeri se obavezuju da hitno usaglase rokove za promenu sporne deklaracije na ambalaži, a Ministarstvo će, posle usaglašenog roka za promenu sporne deklaracije na ambalaži, sprovesti kontrolu promena deklaracija kod proizvođača.

Roba stranih proizvođača takođe se mora usaglasiti sa ovom preporukom ministarstva, što je obaveza njihovih distributera na tržištu Srbije (uključujući AP Kosovo i Metohiju), navedeno je u saopštenju.

Predstavnici proizvođača, trgovinskih preduzeća, uvoznika, distributera i ambalažera su na sastanku, koji je održan 25. janura u Pivrednoj komori Srbije, naveli da "trpe milionske troškove" nastale zabranom prometa proizvoda na čiju ambalažu je stavljena netačna oznaka i naveden uvoznik ili distributer proizvoda za područje AP Kosovo i Metohija.

Sastanak je održan s ciljem prevazilaženja problema nastalih zbog netačnih i nepotpunih informacija, koje su stavljene na pakovanjima (ambalaži) ili na samom proizvodu, a koje nisu u skladu sa Zakonom o oglašavanju i upućuju na nepostojeću državnost AP Kosovo i Metohija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: