VIP počeo sa radom i u Makedoniji

Mobilni operater VIP, član Mobilkom Austrija grupe, počeo je rad i u Makedoniji.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 19.09.2007.

12:49

Default images

Korisnici VIP-a u Makedoniji će koristiti prefikse 077 i 078, rečeno je na konferenciji kojom je najavljen početak rada novog operatera, a kojoj su prisustvovali izvršni direktor Telekom Austrija grupe Boris Nemšić, glavni izvršni direktor VIP operatera Mladen Pejković i marketing direktor VIP-a Mario Cvitković.

„ Veoma sam ponosan što smo ispunili obećanja data građanima prilikom dolaska u Makedoniji. Ulažemo u ovu zemlju: 10 miliona evra za licencu i dodatnih 50 miliona evra u mrežu i usluge, Korisnički servis, u prodajno- distributivnu mrežu... Takođe, smo već zaposlili preko 120 stručnjaka iz Makedonije i indirektno kreirali nova radna mesta kod naših dobavljača", istakao je Boris Nemšić, predsednik Upravnog odbora Telekom Austrija i predsednik Uprave Mobilkom Austrija.

Mobilkom Austrija je dobio licencu za trećeg mobilnog operatera u Makedoniji 26. marta ove godine kada je ta kompanija pobedila na tenderu i dobila licencu na deset godina.

Novi operater treba da obezbedi pokrivenost tržišta od oko 90 odsto u naredne četiri godine.

Pored makedonskog VIP-a, članovi Mobilkom Austrija grupacije su i kompanije u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Lihenštajnu, Bugarskoj i, odnedavno, u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: