Ford Focus 1,4 Ambiente

Ford je izašao na tržište sa veoma interesantnom ponudom za sve one koji nameravaju da kupe što veći auto za što manje para i to renomiranog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.10.2010.

19:30

Default images

Piše: Aleksandar Bursać, Izvor: Auto magazin

Nema sumnje da Ford Focus i posle mnogo godina na tržištu važi za sam vrh ponude automobila C segmenta, kada su u pitanju imidž, vozne karakteristike, komfor, pouzdanost, bezbednost i opšti kvalitet izrade i materijala.
Ubrzanje 0-100 km/h: 14,1 s
Focus je auto koji je specifičan po tome što se u njemu sedi kao u automobilima klase iznad. Tako se i vozi. Osećaj masivnosti i sigurnosti je nešto što ovaj auto u velikoj meri izdvaja od pripadnika B segmenta.

Dakle, ako ste planirali da kupite manji auto, a cena je nešto veća i parkiranje vam ne predstavlja problem, Focus je opcija o kojoj svakako treba razmisliti.
Menjaè: 5 stepeni, manuelni
Opšti komfor je na vrlo visokom nivou, počevši od izolacije buke i vibracija pa sve do ergonomije na koju su u Fordu vrlo ponosni.

Kabina je prostrana, a na mesto za glavu i kolena na zadnjem sedištu se neće žaliti ni starija deca koja treniraju košarku.
Ipak, najjači utisak ostavlja radno mesto vozača koje je vrlo udobno, pre svega zbog toga što sedište ima mogućnost da se spusti prilično nisko, odnosno visoko podigne, kao i zbog velikog hoda upravljača podesivog po visini i dubini.
Snaga: 59 kW (80 KS) pri 5700 o/min
Benzinac snage 80 "konja" troši oko 9 l/100 km u gradskoj vožnji. Vrlo je elastičan i ne zahteva vožnju u visokim obrtajima kako bi postigao temperamentnija međuubrzanja. Upravo zbog toga potrošnja i ne odstupa previše od fabrički deklarisanih podataka.

Ipak, u vožnji na autoputu ne treba očekivati previše.

Poštovanje opštih ograničenja će potrošnju goriva držati u razumnim granicama, dok sve preko toga iziskuje veći napor motora, a samim tim će se i rezervoar dosta brže prazniti.

Za one koji češće koriste auto za putovanja, preporučujemo jaču i neznatno skuplju verziju zapremine 1,6 litara sa 100 konjskih snaga.
Osnovni, "ambijente" paket opreme je sasvim zadovoljavajući za manje zahtevne korisnike. Osim centralne brave sa daljinskim, tu su i prednji vazdušni jastuci, manuelni klima uređaj, elektro-podešavanje retrovizora, radio MP3 CD plejer koji ima džek za MP3 plejere u "kaseti", a standard su i komande radija na volanu kao i elektro-podizači prednjih prozora.

Za pohvalu je i to što Ford u ovom baznom paketu, osim ABS-a, nudi i ESP uređaj.
Zapremina prtljažnika: 385 l
Auto-gas kao opcija

Prtljažnik zapremine 385 litara je u proseku klase. Treba napomenuti da je rupa za mini rezervni točak prilično plitka tako da, ukoliko želite da ugradite auto-gas, toroidna boca će zahtevati postavljanje platforme oko nje, kako bi se izravnao pod prtljažnika, čime se smanjuje njegova zapremina.
Doplata vredna pažnje

"Aniversari" paket opreme osim bogatije opreme nudi i nešto kvalitetniju plastiku sa sofisticiranijom teksturom. Uz doplatu od 500 evra se, osim jačeg motora, dobijaju još i kožom obloženi volan i ručica menjača, bočni vazdušni jastuci, automatski klima uređaj sa dve zone hlađenja, čelični naplaci prečnika 16 umesto 15 inča, spoljašnji retrovizori sa grejačima, putni kompjuter i aluminijumski detalji kao što su ručice za otvaranje vrata i aplikacije na komandnoj i instrument tabli.

Akcijska cena za Ford Focus 1.4 Ambiente sa klimom, ABS-om, ESP-om, servom, metalik bojom je 10.990 evra.

Informišite se o aktuelnim cenama za Ford Focus
Ford Focus 1,4 Ambiente
Zapremina 1388 ccm
Snaga 59 kW (80 KS) pri 5700 o/min
Maks. obrtni moment 124 Nm pri 3500 o/min
Menjač 5 stepeni, manuelni
Dimenzije (dužina/širina/visina) 4337/1839/1497 mm
Međuosovinsko rastojanje 2640 mm
Zapremina prtljažnika 385 l
Zapremina rezervoara 55 l
Masa 1155 kg
Maksimalna brzina 164 km/h
Ubrzanje 0-100 km/h 14,1 s
Potrošnja (otvoreno/kombinovano/grad) 5,4/6,6/8,7 l/100 km

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: