Kako je izgledao originalni dizajn Bugattija Chiron

Naslednik Veyrona prvobitno je trebalo da ima drugačiji prednji deo, ali su se čelnici kompanije na kraju ipak odlučili za konvencionalniji dizajn.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

11:28

Kako je izgledao originalni dizajn Bugattija Chiron
Bugatti Chiron - originalni koncept

Fotografija otkriva da je u ranoj dizajnerskoj verziji Chiron imao znatno veće otvore na prednjem delu, što je automobilu davalo nekonvecionalniju i agresivniju pojavu.

Tokom procesa oblikovanja novog hiperautomobila u igri su bila različita stilska rešenja. Brojni dizajneri iz Volkswagen grupe, koja je vlasnik Bugattija, zamoljeni su da predstave svoje viđenje Chirona. Odabrano je rešenje čiji je autor Saša Selipanov, koji je zatim sa svojim saradnicima izradio prvi umanjeni model vozila i prezentovao ga čelnicima Bugattija.

U početku, prednji deo, koji se vidi na fotografiji, imao je tipičnu Bugattijevu središnji masku u obliku potkovice, koja je zadržana i na finalnoj verziji. U velikim otvorima sa strane, koji su bili oivičeni tankom svetlosnom LED trakom, krili su se okrugli farovi.

Na kraju, šefovi su se ipak odlučili za nešto konzervativnije dizajnersko rešenje, sa manjim prednjim otvorima i po četiri svetlosna izvora u svakom od farova. Koja verzija se vama više dopada?
Konaèna verzija koja je imala premijeru na sajmu u Ženevi 2016.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: