Prve fotografije: Ferrari LaFerrari Spider

Posle meseci spekulacija i najava, Ferrari je objavio prve fotografije kabriolet verzije svog top modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2016.

09:09

Prve fotografije: Ferrari LaFerrari Spider

Italijanski proizvođač nam je uskratio tehničke karakteristike, kao i podatak o planiranom broju automobila koji će sići sa proizvodne trake, pa ćemo morati da se strpimo do početka jeseni i sajma automobila u Parizu, kada će LaFerrari Spider imati zvaničnu svetksu premijeru.

Ipak, očekuje se da će verzija sa otvorenim krovom preuzeti hibridni pogonski sistem od standardnog LaFerrarija, što znači da će automobil raspolagati sa ukupno 963 ks koje će dobijati od V12 benzinca uparenog sa elektromotorom. Usled nedostatka čvrstog krova, konstrukcija Spidera morala je da bude modifikovana kako bi se zadržala ista krutost karoserije i sprečilo uvijanje u ekstremnim uslovima vožnje.
Kada su se u maju pojavile prve informacije o ovom modelu, spekulisalo se da će biti izrađeno samo 70 automobila i da su svi unapred rasprodati, ali o ceni nije bilo reči. Međutim, na sajtu Mobile.de tada se pojavio oglas u kome se LaFerrari Spider prodaje za neverovatnih 5,1 milion evra.

Podsećamo, cena standardnog LaFerrarija bila je oko 1,3 miliona evra, a sa fabričkih traka sišlo je 499 primeraka ovog modela.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: