Nova Škoda Roomster je prepakovani VW Caddy?

Na Internet su dospele "špijunske" fotografije naslednika Škodinog multifunkcionalnog modela Roomster/Praktik na osnovu kojih se može zaključiti da će ovo vozilo biti zasnovano na Volkswagenu Caddy.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2015.

11:59

Default images
worldcarfans.com

Iako je testni automobil gotovo u potpunosti “kamufliran”, njegovi obrisi ukazuju na to da je nova generacija Roomstera ustvari prepakovani Volkswagenov model.

VW je po svemu sudeći odlučio da, uz manje stilske promene, komercijalizuje Caddy pod značkom Škode kako bi uštedeo novac potreban za razvoj i pripremu proizvodnje novog modela.
worldcarfans.com
Nemačka automobilska grupacija, koja je vlasnik češke kompanije, povukla je sličan potez 2011. kada je predstavila model Up!.

I ovaj automobil proizvodi se sa amblemom Škode, pod oznakom Citigo, ali i kao Seat Mii.
worldcarfans.com
Naslednik Roomstera (putnička verzija) i Praktika (teretna varijanta) razlikovaće se od modela VW Caddy najviše po detaljima na prednjem delu vozila, koji će dobiti prepoznatljivu Škodinu masku hladnjaka i farove.

Osim toga, razlike će biti vidljive i u enterijeru automobila.
worldcarfans.com
Paleta motora takođe će biti pozajmljena od Caddy-ja. Na raspolaganju su trocilindarski 1.0 TSI sa 102 ks (75 kW), 1.2 litarski TSI sa 84 ks (62 kW) i 1.4 litarski TSI sa 125 ks (92 kW).

Što se tiče dizel motora, možemo računati na četiri TDI jedinice raspona snage od 75 ks (55 kW) do 150 ks (110 kW).

Pročitajte o novoj generaciji modela VW Caddy

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: