"Bebi" Tesla S biće spreman do marta 2016.

Tesla Motors planira da Model 3, koji će biti pozicioniran ispod Modela S, predstavi u martu 2016. godine, izjavio je prvi čovek kompanije, Ilon Mask.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

11:09

Default images
Model 3 (spekulativni render: RM Design)

U obraćanju investitorima kompanije Tesla Motors, Mask je ostavio mogućnost da dođe do promene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti, ali za sada je mart postavljen kao rok do kada novi model treba da bude spreman za premijeru.

Međutim, potencijalni kupci Modela 3 moraće da budu strpljivi, s obzirom da bi na osnovu istog plana proizvodnja ovog električnog automobila trebalo da počne tek polovinom ili krajem 2017. godine.

Kada se pojavi u prodajnim salonima, Tesla 3 biće treći model u ponudi kalifornijskog proizvođača elektromobila, posle Modela S i Modela X, koji će nakon više odlaganja biti lansiran u drugoj polovini 2015.
Model 3 (spekulativni render: RM Design)
Model 3 zamišljen je kao automobil koji će biti u klasi vozila poput BMW-a Serije 3.

U odnosu na Model S, "trojka" će biti pristupačnija - očekuje se da će cena ovog vozila iznositi oko 35.000 dolara, bez obračunatih subvencija za elektromobile, koje se razliku od zemlje do zemlje.

Kada je reč o autonomiji u vožnji, Tesla 3 će prelaziti do 320 km sa jednim punjenjem baterija.

Foto: RM Design

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: