Sledeći Mercedes Maybach biće S klasa Pullman

Posle premijere prvog modela iz nove Maybach S klase, Mercedes priprema top limuzinu dužine oko 6,4 m.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

12:02

Default images

Prema ranijim najavama iz Mercedesa, Maybach S klasa Pullman biće najluksuznija serijski proizvedena limuzina na tržištu, namenjena državnicima i drugim VIP klijentima.

Fotografije prototipa za ne otkrivaju sve detalje spoljašnjosti automobila, ali na osnovu patentnih crteža očekuje se da će konačna verzija imati 4 vrata, i da će zadnji par biti nešto duži kako bi se olakšao ulazak putnicima u zadnji deo limuizne.
Foto: worldcarfans.com
Pored mesta za vozača i suvozača, Mercedes će pozadi verovatno imati u ponudi nekoliko konfiguracija sedišta, u zavisnosti od potreba kupaca.

Maybach S klasa Pullman trebalo bi da dobija pogon od 6.0 litarskog bi-turbo V12 motora sa 530 ks i 830 Nm.

Osim "standardne" verzije, 2016. biće predstavljen i blindirani model, za koji se navodi da će imati masu od oko 5.300 kg i da će koštati i do milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: