Kako će izgledati novi Renault Koleos?

Iako se Renault potrudio da sakrije spoljašnjost prototipa tokom testiranja na javnim putevima, fotografije otkrivaju da će novi Koleos imati znatno moderniji dizajn od prethodnika i da će biti stilski usaglašen sa aktuelnom gamom francuskog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 09.09.2014.

11:55

Default images

Kada smo poslednji put pisali o novoj generaciji krosovera Koleos, testni automobil je još uvek koristio karoseriju Scenica koja je bila montirana na mehaničku konstrukciju vozila.

U međuvremenu, Renault je počeo da vrši testove na konačnoj verziji ovog modela, a zahvaljujući "špijunskim" fotografijama sada smo u prilici da saznamo nešto više o dizajnu vozila.

Spoljašnjost novog Koleosa neće više imati originalan izgled, kao što je to bio slučaj sa prvom generacijom, ali će automobil zato imati funkcionalniju, prostraniju kabinu, ali i veći prtljažni prostor.

To će biti postignuto povećanjem međuosovinskog rastojanja, ali i promenom forme, koja će osim SUV karakteristika imati i osobine MPV modela.
Foto: worldcarfans.com
Dizajn će biti usklađen sa najnovijom Renault gamom, tako da će prednji deo Koleosa imati masku u obliku slova "V" i veliki centralno postavljeni amblem kompanije, dok će oblik farova podsećati na one sa model Captur.

Pozadi se naziru nova stop svetla, takođe oblikovana po ugledu na najnovije modele francuskog proizvođača, dok će vrata prtljažnika, odnosno zadnja staklena površina biti manje zakošena.
Foto: worldcarfans.com
Renault Koleos trebalo bi da deli CMF (Common Module Family) platformu sa Nissanom X-Trail, dok detalji o motorizaciji za sada nisu poznati. O

čekuju se novi, ekonomičniji pogonski sistemi koje Renault-Nissan grupacija koristi u najnovijim modelima.

S obzirom da je aktuelna verzija na putevima još od 2007, nova generacija bi u prodajne salone mogla da stigne već 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: