Galerija: Hyundai i20 za 2015.

Hyundai je obajvio tehničke detalje i nove fotografije druge generacije modela i20, a po prvi put u prilici smo da zavirimo u enterijer ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

21:55

Default images

Mesec dana uoči svetske premijere, Hyundai nam je otkrio najvažnije informacije o novom i20, a zahvaljujući fotografijama unutrašnjosti možemo da steknemo potpunu sliku o vozilu.

Ako je eksterijer predstavljao prijatno iznenađenje i veliki iskorak napred u dizajnu, izgled kabine je samo pojačao taj utisak.
Iako je proizvođač na fotografijama prikazao bogato opremljenu verziju, već na prvi pogled može se uočiti napredak u kvalitetu materijala i oblikovanju unutrašnjeg prostora.

Sve bitne površine u kabini, poput instrument table i obloga na vratima, presvučene su TPO materijalom (Thermal Plastic Olefin) koji je mekan na dodir.
Kombinacija boja odabrana je tako da se uklapa sa bojom spoljašnjosti, a kupci mogu da biraju između četiri različita trima.

Zahvaljujući luksuznim opcijama, unutrašnjost odaje utisak da je u pitanju automobil iz više klase, a među doplatnim dodacima je i pokretni panoramski krov.
Hyundai tvrdi da će se putnici u novom i20 osećati znatno komfornije nego u njegovom prethodniku. Zahvaljujući većim spoljnim dimenzijama, vozač suvozač imaće više prostora između glava i krova, kao i u širini ramene, dok će se na zadnjoj klupi udobno smestiti tri odrasle osobe.
Potencijalne kupce posebno će interesovati izbor pogonskih jedinica.

Hyundai je saopštio da će na evropskom tržištu ponuditi tri benzinca i dva dizelaša, a svi motori zadovoljavaju Euro 6 standard.
Četvorocilindrični 1.25 litarski benzinski agregat biće dostupan u dve verzije, sa 75 ks i 84 ks. Ovaj motor izrađen je od aluminijuma i standardno je uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

U vrhu ponude benzinaca nalazi se 1.4 litarski četvorocilindraš sa 100 konja, a osim šestostepenog manuelnog, kao opcija dostupan je i četvorobrzinski automatik.
Osnovni dizelaš je ima zapreminu od 1.1 litara i 75 ks, dok mu je alternativa 1.4 litarski dizel motor sa 4 cilindra i 90 ks. Oba agregata povezana su sa već pomenutim šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Za one kojima je to možda bitan podatak, da pomenemo da će se novi i20 proizvoditi u Hyundaijevoj fabrici u Turskoj, a u prodaji će se naći od novembra 2014.

Pogledajte galeriju fotografija: Hyundai i20 za 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: