"On se kreće" i košta samo 7.000 evra

Na tržište Rusije stiže još jedan niskobudžetni model automobila. Datsun on-Do, čije ime predstavlja kombinaciju ruske i japanske reči i u slobodnom prevodu znači "on putuje" ili "on se kreće" proizvodi se u fabrici kompanije Avtovaz a zasnovan je na modelu Lada Granta.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

13:06

Default images

Velike svetske automobilske kompanije prodaju sve više jeftinih limuzuna na tržištima u usponu kao što su Kina, Indija, Turska ili Rusija.

Recept je jednostavan. Kupcima treba ponuditi automobil za čiji razvoj i proizvodnju nije potrebno uložiti mnogo sredstava, kako bi maloprodajna cena bila pristupačna.

Ovakvi automobili u baznim verzijama opremljeni su najosnovnijim sistemima bezbednosti, a najčešće ih pogone motori starije generacije. Za enterijer se koriste jeftini materijali, a akcenat je na praktičnoj kabini i što većem prtljažniku.
Grupacija Renault-Nissan nedavno je obnovila marku Datsun kako bi je iskoristila za plasiranje novih jeftinih modela na tržištima u usponu, kao što je rusko.

Najnoviji model ovog brenda je kompaktna limuzina on-Do, dužine 4.337 mm, širine 1.700 mm i visine 1.500 mm, koja raspolaže sa sasvim zadovoljavajućih 530 litara prtljažnog prostora.

Za pogon je upotrebljen 1.6 litarski atmosferski benzinac sa 88 ks (65 kW).
Automobil je namenjen isključivo ruskom tržištu, dizajniran je u Japanu, a proizvodi se u fabrici kompanije Avtovaz, u ruskom gradu Toljatiju.

Prodaja će početi u drugoj polovini jula, po ceni od 329.000 rubalja ili oko 7.000 evra.

Ako biste raspolagali sličnim budžetom za kupovinu automobila, da li biste se odlučili za neki sličan jeftini novi model ili za polovno vozilo iz višeg segmenta i zbog čega?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: