Aktuelno

Utorak, 15.07.2014.

13:06

"On se kreće" i košta samo 7.000 evra

Izvor: B92

"On se kreæe" i košta samo 7.000 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 9 godina

Odlicno. Valja da postoji veci izbor auta za nas obicne smrtnike, da ne moramo vise da zavisimo od "uvoznika" zbog kojih sam patio prethodnih 10 godina. Ovaj auto bi mogao da stigne kod nas po ceni Dacie Logana ili Sandera, ko nece to, moze da doda malo i da kupi Fabiu, Fiestu. Ja sam takve gledao, ali sam se malo uzajmio i dobacio do Toyote Auris i sad stvarno uzivam u novom autu.

igi

pre 9 godina

ja ne znam koliko vas je bilo u Rusiji,ali prosecan rus zaradjuje manje od prosecnog srbina,i losije zivi.To je cinjenica,a i statistika kaze isto.
E za tog prosecnog rusa je ovaj Datsun-lada.
Reno i nisan grupacija zele rusku "daciu" za rusko trziste.
Pa vidite uspeh Dacie-mozete je ne voleti kao brend,ali morate je postovati.
E sada za ruse daciu upakujes u ladu,i dobijes "Datsun".
To je to. a ako francuzi budu kontrolisali kvalitet proizvodnje,rusi ce biti zadovoljni kao sto su i u srbiji svi vlasnici Dacie zadovoljni daciom.
Ja jos nisam sreo nezadovoljnog vlasnika Dacie- posle Juga i keca,to je volvo za njih.

Jo

pre 9 godina

hehe, izgleda bas kao Datsuni pre 50-ak godina, samo "okrecen"!
(Swedenonline, 16. jul 2014 12:37)

Ja sam se vozio u jednom Datsunu negde iz 1974 godine, Violet 710, i u jos jednom Datsunu Laurel iz 1979/1980. To su bili gospodski automobili, sa super dobrom izradom, sa "smekom" i jakim utiskom. Pamticu te voznje dok sam ziv. Ovo sto sada rade sa Datsun brendom je rasprodaja istorije.

Petar

pre 9 godina

Gledao sam video koji je neko dole stavio i ne znam jel mi se cini ili ima grejanje sedista? sto je i moguce posto je Rusija u pitanju. Ovo nije auto koji treba da skrece paznju, bude atraktivan i slicno. Nov auto,bitno da ima airbagove,klima uredjaj,a da li je motoro najnovoije generacije mislim da nije bitno za krajnjeg korisnika,tim pre sto im je gorivo jeftino pa da 10 il 20 posto gore dole je irelevnatno. Ako su stari ladini motori trajali,nema razloga ni ovi moderni sa boljom kontrolom budu izuzetak. Rata za ovakvo vozilo je verovatno 50 il 60 eur, sto znaci da ciljna grupa ni ne oseti,a ima nov auto sa nekoliko god garacnije, da se greje,hladi i ne razmislja u svakodnevnim moskovskim guzvama ili losijim magistralnim putevima.Sasvim dobar posao od kuce do posla,za kupovinu,izlete,razvoz dece u vrtice i slicne stvari koje rade normalni ljudi. Nedavno sam slucjano nabasao u servisu na jednu ladu onu 112 ili kako vec,barem 10 god stara, motor prede i radi potpuno stabilno i tiho, tako da mislim da su sve to predrasude,a ovde govorimo o thenicki jos boljem vozilu.Evidentno je da imaju dosta modela iz auto vaza i mozda i tu treba traziti razlog zasto su nas iskulirali za Fiat-a.(koji je lepsi ali i dosta skuplji). ne bi se bunio da mi bude drugo vozilo u kuci i da sma uvek miran,a u takvom statusu bi potrajao sigurno 15 godina.Nisam preprodavac pa da me zanima gatanje kolko ce stya da kosta da bi namakao par stotina eu.

daki

pre 9 godina

Nije ni cudo sto nam zemlja propada, je sve sami strucnjaci koji sve znaju, cak bolje i od reno-a kako treba napraviti auto. Samo srbima ne valja dacia, bolji je VW sa "145.000".

Kalimero

pre 9 godina

Neodređen dizajn, bezličan, novi sandero-logan su mi lepši i ako bih birao u toj klasi onda ipak Dacia. Teško da je ovo nacrtano u Japanu. Za te novce sasvim odgovarajuće prevozno sredstvo, pogotovo za siromašna tržišta kakvo je i Srbija.
Nemojte da se ložite na unutrađnju opremu, ovo je izgleda neki od boljih paketa opreme koji verovatno celu stvar izgura na blizu 10.000. Za 7.000 teško da ima sva četiri podizača ili klimu.

Dejan

pre 9 godina

Mogao bi Reno ovu tablu da preseli u Dacia modele pa da nam svima svane ipak su jedna firma, a Dacia-e su morate priznati lepše od ove Lade

Mickey

pre 9 godina

Enterijer sasvim pristojan, čak i bolji nego u Dacijinim modelima, eksterijer isto sasvim solidan, ništa lošiji od Dacije, koja je konkurent u klasi.

miloš

pre 9 godina

ne verujem da će imati veliku popularnost u rusiji, naime tamo odličnu prodaju imaju kinezi koji za slične pare nude nekakav solidan omjer između cene i kvalitete

recimo marka lifan je prošle godine u rusiji isporučila 27.000 automobila, geely isto 27.000, great wall 20.000, chery 20.000, faw 4.900, dakle samo ove marke su isporučile cirka 100.000 automobila, a u cenovnom rangu se kreću slično kao i datsun

Pantelija

pre 9 godina

Ovaj autic deluje sasvim ok.
Naravno da ima i dalekoboljih u istoj klasi,ali ne i za tu cenu.Sto se velicine tice,sasvim je dovoljno veliki za svakodnevne potrebe,a deluje kao dosta praktican.
Trenutno koristim vise automobila kao sto je pezo partner,tojota hilux,pezo 407,406 i svaki od ovih automobila je odlican za ono za sta ih koristim.407-ica je odlicna za putovanja,ali je uyasna u gradu zbog toga sto je niska,dugacka i nepregledna.Hilux je nezamenljiv za prevoz materijala po gradu i terenu,zbog tereskih sposobnosti,kao i velike nosivosti,ali je neudoban za duza putovanja.Partner je idealan za grad i putovanja,a moze i da ponese dosta tereta.
Ne bih imao nista protiv jednog ovakvog jeftinog auta,koji mi ne bi bilo zao da akam,mada ni ove sto imam ne pazim preterano posto sluze gotovo iskljucivo za posao.
Sto se tice odrzavanja,a imao sam i jugica do pre par godina,jugo je bio definitivno najskuplji za odrzavanje,posto je stalno nesto crkavalo ma koliko da sam ga pazio.Istina i on je sluzio kao mazgica,ali sa trapom i nisam imao neki problem koliko sa motorom.Generalnu sam radio na 90 000,pa opet na 120 000,a onda sam ga prodao drugaru koji ga i danas vozi,mada mu je i on radio motor.Limarija je pocela da propada,sajtne ne postoje i polako je dosao u fazu da se gotovo ne isplati popravljati ga ,jer popravke kostaju vise nego sto on vredi.Drugar sam budzi ono sto moze i ume,a ostalo se maskira pur penom i bojom kada treba da se registruje.

svasta

pre 9 godina

Pluvanje po novom autu, kakav god da je, podseca me na pljuvanje po Fiatovom puntu koji se sklapao u Kragujevcu. Ovo je auto za male pare i kao takav namenjen nekome ko ima male prohteve. Neko rece nema sanse da izgura 300-400 hiljada kilometara, da za 2 godine ne vredi ni petinu para - delimicno se slazem ali: za 300-400 hiljada km vam treba bar 30000 eura za benzin (sigurno i vise), a to sigurno nema neko ko ovaj auto kupuje (ili bar ne planira da na njega potrosi toliko za 4-5 godina), koja ce mu cena biti za 10-tak ili vise godina kad ga budu prodavali, priznacete da je malo smesno komentarisati sada - onaj kome je namenjen sigurno auto ne menja svake 3-4 godine.

Nesh

pre 9 godina

Pa je li bre,što toliko podcenjuju Ruse,bez obzira koliko košta.Pa ko će ovo da vozi? Možda oni Ujguri ili Mongoli što su čitav život na konjima,pa im treba nešto na 4 točka,pa makar i ovo.

LL

pre 9 godina

@Tony: Mislim da je teško naći auto iz višeg segmenta za 7000€, a da u njega nije potrebno manje više odmah uložiti još 1000. Takođe, ne bih bio ubeđen ni u trajanje automobila koji je već toliko "izakan" da je izgubio 60+ procenata početne vrednosti. Što se tiče motora koji idu u automobile kao što je ovaj iz članka, kao što su napisali, gleda se da se u razvoj modela uloži što manje, tako da se uzimaju već postojeća rešenja iz jeftinijih vozila iste grupacije (u ovom slučaju Reno-Nisan). Uglavnom isto važi i za ostale delove koji, dokle god nisu nikakva egzotika, nego se masovno proizvode, generalno sami po sebi imaju nisku proizvodnu cenu.

vasilije

pre 9 godina

Renault ili Reno po naški je vlasnik 70% Lade od skoro.
Pogledajte sajt..www.vaz.ru Lada Largus je Dacia karavan.
Izlazi i nova Lada Vista koja će imati i Renoove motore.

Inače znam par vlasnika koji su sa 110 i 111 prešli i preko 500.000

Ali mi više volimo krševe koji su svi prešli po 120.000 ni više ni manje..

Ima jedan Vic..kaže auti se prave u Nemačkoj a kod nas umiru...

tony

pre 9 godina

@novi auto, ne bih se složio sa tobom, nije uvek novi auto najbolji auto, a sada ću ti i objasniti zbog čega:
1. ovaj auto je jeftin i jasno je da tu od kvaliteta i izdržlivosti nema ništa jer su u njega ugradjivani najjeftiniji i najlošiji delovi a to povlači za sobom i dosta ulaganja za opravke,
2. nigde ne piše kolika je garancija, potrošnja goriva...
3. ovaj auto košta 7000 eur a već kroz godinu i po dana će mu cena biti ispod 4000 eura, što znači da će vlasnik izgubiti bar 3000 eura ako želi da ga proda
4. ovaj auto je namenjen onima sa plićim džepom a upravo takvi ga ne žele
5. mnogo je bolje kupiti polovni Audi, Mercedes, BMW, Toyotu, VW nego ovo čudo i siguran sam da će duže trajati

Dzoni

pre 9 godina

Slike unutrasnjosti na youtubeu https://www.youtube.com/watch?v=n3tSLqZBZK0 ..za 7000 eura meni je ovo vrh vrhova..price o polovnjacima su smesne..dajes pare za auto kome je bar 10-15% delova na kraju zivota..da ne pricam sto moras odmah veliki servis koji je 400 eura pa gume 400 eura ..da se ovo kod nas prodaje sa fabrickim plinom za 7000 eura dajem glavu da bi odmah bio najprodavaniji u Srbiji.

igor

pre 9 godina

Za neupucene,Reno/Nisan grupa je vec vlasnik 50% lade,i ima upravljacko pravo nad ladom. neke dacie se prodaju u rusiji sa znackom Lade.
Tako da reno kontrola izrade nije izmisljotina,vec potreba jer ni japanci iz reno nisan grupe ne zele da stave japanski brend Datsun na Ladu koja nije bas neki narociti kvalitet.
Razmislite,da se jugo na 80ih pravio sa Volvo kvalitetom /lima,zastite,farbe,kvaliteta plastike,motora,i svega ostalog,to onda bi bio sasvim pristojan auto.
Ali i da deda ima sise,bio bi baba...

novi auto

pre 9 godina

Ovaj auto nije namjenjen tatinim sinovima vec ljudima koji za male novce trebaju auto da ih preveze od tacke A do tacke B. Auto je sasvim solidan. Ovo je ruska Dacija i imace veliki uspjeh a vi koji smatrate da je bolje voziti polovna njemacka auta koji su presli preko 150 000km bolje bi bilo da zaobidjete ovakve novosti. Najbolji auto je novi auto.

Ivan

pre 9 godina

@(zoran sm, 16. jul 2014 12:33)

Pa ne kupujem auto da bi za dve godine prodao pa da brinem koliko izgubi na vrednosti. Kupim nov auto i vozim ga 7-10 godina. Ne interesuje me koliko gubi na vrednosti jer vozim taj stari u salon i uzimam novi.

Zorz

pre 9 godina

Jest jeftin ali po dizajnu bi neko mogao da pomisli da su ga pravila deca na opštetehničkom . (dr Manhattan, 16. jul 2014 12:02)
I to ga napravili za trojku

jh

pre 9 godina

Ovaj sa slike sa metalik bojom, podizacima, klimom,alu felgama itd.. Kosta i preko 10 000 Za 7ooo se najvjerovatnije moze dobiti neki bijeli bez icega...

Nikola Knez

pre 9 godina

Pa naravno da bih pre kupio dobar polovnjak nego ovo.Em je ruzan,em za dve godine nece vredeti ni 2 soma.Ako ostane kvalitet izrade enterijera kao u daciji i ladi,onda se nintu ne pise dobro za dve godine.

Swedenonline

pre 9 godina

hehe, izgleda bas kao Datsuni pre 50-ak godina, samo "okrecen"!
No, ima dosta naroda u Rusiji koji zele auto a i ovo im je skupo, pitanje kompromisa, kad neznas za bolje, dobro je.

Janko

pre 9 godina

Ili dodate još hiljadu i kupite fabiju, koja će da pređe 400.000Km pre nego što odlučite da je vreme za zamenu. A o kvalitetu izrade ne vredi trošiti reči zar ne?

zoran sm

pre 9 godina

Koja je logika kupiti ovaj auto? Cena, pa deflacija ovakvog vozila je meteorska za 1 do 2 godine ovo vozilo ne vredi ni 20 posto plaćene vrednosti. Pouzdanost, da li ste stvarno sigurni da ovo vozilo može preći 300 do 400 hiljada ne pricam o tehnologiji nego o samom kvalitetu izrade.

Mare

pre 9 godina

A sto se on prodaje u Rusiji kad vec imaju Ladu Grantu,koja je isto to samo sa drugim znakom...?Sta sad na ruskom trzistu se nudi jedno isto u vise pakovanja?

T

pre 9 godina

Hteo sam da napisem "unutrasnjost izgleda bolje nego novog Logana" a onda sam Google-ovao i nasao da unutrasnjost izgleda dosta slicno kao u novom Loganu i Sanderu: http://1.bp.blogspot.com/-ha4gWOcIidk/UG3k9AiznhI/AAAAAAAAack/zOVL9u2ygvY/s1600/2013-Dacia-Logan-Sandero-Interior-1.jpg

Datsun ce imati na vratima kontrole za prozore umesto na centralnoj konzoli i linija konzole je uradjena malo interesantnije. Jeste slicno ali ima i napretka.

Guido Lancia

pre 9 godina

Ako ste mislili da oni meni plate 7000 eura, onda ću i da razmislim da li bih seo u ovo..., ne znam kako da ga nazovem. Pa Dacia Logan je za ovo Alfa Romeo što se tiče dizajna, a i motora.

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

Unutra je svetlosnu godinu ispred dačije.

Prednji deo je originalan,zadnji predpostavljam nakalemljen.

Ako je ostao ladin motor onda cena i nije nešto.

Atreides

pre 9 godina

Samo sto ovaj kod nas tesko da bi kosta 7000 :) Inace super autic za te pare.Mada pametni Srbin ce to napljuvati i reci da je bolji neki VW iz uvoza star nekoliko godina

Peroke

pre 9 godina

To nije samo, već solidna godišnja plata u Srbiji. Naš limit je lutrija sa polovnjacima( u većini mačke u džaku),pa onda seci uši, krpi dupe.

dzoni

pre 9 godina

Spolja i izgleda kao auto od 7000 eura ali unutra kao auto od 20 000 eura.Mislim da bi se kod nas dobro prodavao..onaj nas "nacionalni auto" je duplo skuplji.

Atreides

pre 9 godina

Samo sto ovaj kod nas tesko da bi kosta 7000 :) Inace super autic za te pare.Mada pametni Srbin ce to napljuvati i reci da je bolji neki VW iz uvoza star nekoliko godina

dzoni

pre 9 godina

Spolja i izgleda kao auto od 7000 eura ali unutra kao auto od 20 000 eura.Mislim da bi se kod nas dobro prodavao..onaj nas "nacionalni auto" je duplo skuplji.

novi auto

pre 9 godina

Ovaj auto nije namjenjen tatinim sinovima vec ljudima koji za male novce trebaju auto da ih preveze od tacke A do tacke B. Auto je sasvim solidan. Ovo je ruska Dacija i imace veliki uspjeh a vi koji smatrate da je bolje voziti polovna njemacka auta koji su presli preko 150 000km bolje bi bilo da zaobidjete ovakve novosti. Najbolji auto je novi auto.

svasta

pre 9 godina

Pluvanje po novom autu, kakav god da je, podseca me na pljuvanje po Fiatovom puntu koji se sklapao u Kragujevcu. Ovo je auto za male pare i kao takav namenjen nekome ko ima male prohteve. Neko rece nema sanse da izgura 300-400 hiljada kilometara, da za 2 godine ne vredi ni petinu para - delimicno se slazem ali: za 300-400 hiljada km vam treba bar 30000 eura za benzin (sigurno i vise), a to sigurno nema neko ko ovaj auto kupuje (ili bar ne planira da na njega potrosi toliko za 4-5 godina), koja ce mu cena biti za 10-tak ili vise godina kad ga budu prodavali, priznacete da je malo smesno komentarisati sada - onaj kome je namenjen sigurno auto ne menja svake 3-4 godine.

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

Unutra je svetlosnu godinu ispred dačije.

Prednji deo je originalan,zadnji predpostavljam nakalemljen.

Ako je ostao ladin motor onda cena i nije nešto.

Peroke

pre 9 godina

To nije samo, već solidna godišnja plata u Srbiji. Naš limit je lutrija sa polovnjacima( u većini mačke u džaku),pa onda seci uši, krpi dupe.

Ivan

pre 9 godina

@(zoran sm, 16. jul 2014 12:33)

Pa ne kupujem auto da bi za dve godine prodao pa da brinem koliko izgubi na vrednosti. Kupim nov auto i vozim ga 7-10 godina. Ne interesuje me koliko gubi na vrednosti jer vozim taj stari u salon i uzimam novi.

jh

pre 9 godina

Ovaj sa slike sa metalik bojom, podizacima, klimom,alu felgama itd.. Kosta i preko 10 000 Za 7ooo se najvjerovatnije moze dobiti neki bijeli bez icega...

vasilije

pre 9 godina

Renault ili Reno po naški je vlasnik 70% Lade od skoro.
Pogledajte sajt..www.vaz.ru Lada Largus je Dacia karavan.
Izlazi i nova Lada Vista koja će imati i Renoove motore.

Inače znam par vlasnika koji su sa 110 i 111 prešli i preko 500.000

Ali mi više volimo krševe koji su svi prešli po 120.000 ni više ni manje..

Ima jedan Vic..kaže auti se prave u Nemačkoj a kod nas umiru...

Dzoni

pre 9 godina

Slike unutrasnjosti na youtubeu https://www.youtube.com/watch?v=n3tSLqZBZK0 ..za 7000 eura meni je ovo vrh vrhova..price o polovnjacima su smesne..dajes pare za auto kome je bar 10-15% delova na kraju zivota..da ne pricam sto moras odmah veliki servis koji je 400 eura pa gume 400 eura ..da se ovo kod nas prodaje sa fabrickim plinom za 7000 eura dajem glavu da bi odmah bio najprodavaniji u Srbiji.

igor

pre 9 godina

Za neupucene,Reno/Nisan grupa je vec vlasnik 50% lade,i ima upravljacko pravo nad ladom. neke dacie se prodaju u rusiji sa znackom Lade.
Tako da reno kontrola izrade nije izmisljotina,vec potreba jer ni japanci iz reno nisan grupe ne zele da stave japanski brend Datsun na Ladu koja nije bas neki narociti kvalitet.
Razmislite,da se jugo na 80ih pravio sa Volvo kvalitetom /lima,zastite,farbe,kvaliteta plastike,motora,i svega ostalog,to onda bi bio sasvim pristojan auto.
Ali i da deda ima sise,bio bi baba...

LL

pre 9 godina

@Tony: Mislim da je teško naći auto iz višeg segmenta za 7000€, a da u njega nije potrebno manje više odmah uložiti još 1000. Takođe, ne bih bio ubeđen ni u trajanje automobila koji je već toliko "izakan" da je izgubio 60+ procenata početne vrednosti. Što se tiče motora koji idu u automobile kao što je ovaj iz članka, kao što su napisali, gleda se da se u razvoj modela uloži što manje, tako da se uzimaju već postojeća rešenja iz jeftinijih vozila iste grupacije (u ovom slučaju Reno-Nisan). Uglavnom isto važi i za ostale delove koji, dokle god nisu nikakva egzotika, nego se masovno proizvode, generalno sami po sebi imaju nisku proizvodnu cenu.

Pantelija

pre 9 godina

Ovaj autic deluje sasvim ok.
Naravno da ima i dalekoboljih u istoj klasi,ali ne i za tu cenu.Sto se velicine tice,sasvim je dovoljno veliki za svakodnevne potrebe,a deluje kao dosta praktican.
Trenutno koristim vise automobila kao sto je pezo partner,tojota hilux,pezo 407,406 i svaki od ovih automobila je odlican za ono za sta ih koristim.407-ica je odlicna za putovanja,ali je uyasna u gradu zbog toga sto je niska,dugacka i nepregledna.Hilux je nezamenljiv za prevoz materijala po gradu i terenu,zbog tereskih sposobnosti,kao i velike nosivosti,ali je neudoban za duza putovanja.Partner je idealan za grad i putovanja,a moze i da ponese dosta tereta.
Ne bih imao nista protiv jednog ovakvog jeftinog auta,koji mi ne bi bilo zao da akam,mada ni ove sto imam ne pazim preterano posto sluze gotovo iskljucivo za posao.
Sto se tice odrzavanja,a imao sam i jugica do pre par godina,jugo je bio definitivno najskuplji za odrzavanje,posto je stalno nesto crkavalo ma koliko da sam ga pazio.Istina i on je sluzio kao mazgica,ali sa trapom i nisam imao neki problem koliko sa motorom.Generalnu sam radio na 90 000,pa opet na 120 000,a onda sam ga prodao drugaru koji ga i danas vozi,mada mu je i on radio motor.Limarija je pocela da propada,sajtne ne postoje i polako je dosao u fazu da se gotovo ne isplati popravljati ga ,jer popravke kostaju vise nego sto on vredi.Drugar sam budzi ono sto moze i ume,a ostalo se maskira pur penom i bojom kada treba da se registruje.

T

pre 9 godina

Hteo sam da napisem "unutrasnjost izgleda bolje nego novog Logana" a onda sam Google-ovao i nasao da unutrasnjost izgleda dosta slicno kao u novom Loganu i Sanderu: http://1.bp.blogspot.com/-ha4gWOcIidk/UG3k9AiznhI/AAAAAAAAack/zOVL9u2ygvY/s1600/2013-Dacia-Logan-Sandero-Interior-1.jpg

Datsun ce imati na vratima kontrole za prozore umesto na centralnoj konzoli i linija konzole je uradjena malo interesantnije. Jeste slicno ali ima i napretka.

Mare

pre 9 godina

A sto se on prodaje u Rusiji kad vec imaju Ladu Grantu,koja je isto to samo sa drugim znakom...?Sta sad na ruskom trzistu se nudi jedno isto u vise pakovanja?

Janko

pre 9 godina

Ili dodate još hiljadu i kupite fabiju, koja će da pređe 400.000Km pre nego što odlučite da je vreme za zamenu. A o kvalitetu izrade ne vredi trošiti reči zar ne?

Zorz

pre 9 godina

Jest jeftin ali po dizajnu bi neko mogao da pomisli da su ga pravila deca na opštetehničkom . (dr Manhattan, 16. jul 2014 12:02)
I to ga napravili za trojku

Guido Lancia

pre 9 godina

Ako ste mislili da oni meni plate 7000 eura, onda ću i da razmislim da li bih seo u ovo..., ne znam kako da ga nazovem. Pa Dacia Logan je za ovo Alfa Romeo što se tiče dizajna, a i motora.

Nikola Knez

pre 9 godina

Pa naravno da bih pre kupio dobar polovnjak nego ovo.Em je ruzan,em za dve godine nece vredeti ni 2 soma.Ako ostane kvalitet izrade enterijera kao u daciji i ladi,onda se nintu ne pise dobro za dve godine.

Swedenonline

pre 9 godina

hehe, izgleda bas kao Datsuni pre 50-ak godina, samo "okrecen"!
No, ima dosta naroda u Rusiji koji zele auto a i ovo im je skupo, pitanje kompromisa, kad neznas za bolje, dobro je.

tony

pre 9 godina

@novi auto, ne bih se složio sa tobom, nije uvek novi auto najbolji auto, a sada ću ti i objasniti zbog čega:
1. ovaj auto je jeftin i jasno je da tu od kvaliteta i izdržlivosti nema ništa jer su u njega ugradjivani najjeftiniji i najlošiji delovi a to povlači za sobom i dosta ulaganja za opravke,
2. nigde ne piše kolika je garancija, potrošnja goriva...
3. ovaj auto košta 7000 eur a već kroz godinu i po dana će mu cena biti ispod 4000 eura, što znači da će vlasnik izgubiti bar 3000 eura ako želi da ga proda
4. ovaj auto je namenjen onima sa plićim džepom a upravo takvi ga ne žele
5. mnogo je bolje kupiti polovni Audi, Mercedes, BMW, Toyotu, VW nego ovo čudo i siguran sam da će duže trajati

Jo

pre 9 godina

hehe, izgleda bas kao Datsuni pre 50-ak godina, samo "okrecen"!
(Swedenonline, 16. jul 2014 12:37)

Ja sam se vozio u jednom Datsunu negde iz 1974 godine, Violet 710, i u jos jednom Datsunu Laurel iz 1979/1980. To su bili gospodski automobili, sa super dobrom izradom, sa "smekom" i jakim utiskom. Pamticu te voznje dok sam ziv. Ovo sto sada rade sa Datsun brendom je rasprodaja istorije.

zoran sm

pre 9 godina

Koja je logika kupiti ovaj auto? Cena, pa deflacija ovakvog vozila je meteorska za 1 do 2 godine ovo vozilo ne vredi ni 20 posto plaćene vrednosti. Pouzdanost, da li ste stvarno sigurni da ovo vozilo može preći 300 do 400 hiljada ne pricam o tehnologiji nego o samom kvalitetu izrade.

daki

pre 9 godina

Nije ni cudo sto nam zemlja propada, je sve sami strucnjaci koji sve znaju, cak bolje i od reno-a kako treba napraviti auto. Samo srbima ne valja dacia, bolji je VW sa "145.000".

igi

pre 9 godina

ja ne znam koliko vas je bilo u Rusiji,ali prosecan rus zaradjuje manje od prosecnog srbina,i losije zivi.To je cinjenica,a i statistika kaze isto.
E za tog prosecnog rusa je ovaj Datsun-lada.
Reno i nisan grupacija zele rusku "daciu" za rusko trziste.
Pa vidite uspeh Dacie-mozete je ne voleti kao brend,ali morate je postovati.
E sada za ruse daciu upakujes u ladu,i dobijes "Datsun".
To je to. a ako francuzi budu kontrolisali kvalitet proizvodnje,rusi ce biti zadovoljni kao sto su i u srbiji svi vlasnici Dacie zadovoljni daciom.
Ja jos nisam sreo nezadovoljnog vlasnika Dacie- posle Juga i keca,to je volvo za njih.

Petar

pre 9 godina

Gledao sam video koji je neko dole stavio i ne znam jel mi se cini ili ima grejanje sedista? sto je i moguce posto je Rusija u pitanju. Ovo nije auto koji treba da skrece paznju, bude atraktivan i slicno. Nov auto,bitno da ima airbagove,klima uredjaj,a da li je motoro najnovoije generacije mislim da nije bitno za krajnjeg korisnika,tim pre sto im je gorivo jeftino pa da 10 il 20 posto gore dole je irelevnatno. Ako su stari ladini motori trajali,nema razloga ni ovi moderni sa boljom kontrolom budu izuzetak. Rata za ovakvo vozilo je verovatno 50 il 60 eur, sto znaci da ciljna grupa ni ne oseti,a ima nov auto sa nekoliko god garacnije, da se greje,hladi i ne razmislja u svakodnevnim moskovskim guzvama ili losijim magistralnim putevima.Sasvim dobar posao od kuce do posla,za kupovinu,izlete,razvoz dece u vrtice i slicne stvari koje rade normalni ljudi. Nedavno sam slucjano nabasao u servisu na jednu ladu onu 112 ili kako vec,barem 10 god stara, motor prede i radi potpuno stabilno i tiho, tako da mislim da su sve to predrasude,a ovde govorimo o thenicki jos boljem vozilu.Evidentno je da imaju dosta modela iz auto vaza i mozda i tu treba traziti razlog zasto su nas iskulirali za Fiat-a.(koji je lepsi ali i dosta skuplji). ne bi se bunio da mi bude drugo vozilo u kuci i da sma uvek miran,a u takvom statusu bi potrajao sigurno 15 godina.Nisam preprodavac pa da me zanima gatanje kolko ce stya da kosta da bi namakao par stotina eu.

Nesh

pre 9 godina

Pa je li bre,što toliko podcenjuju Ruse,bez obzira koliko košta.Pa ko će ovo da vozi? Možda oni Ujguri ili Mongoli što su čitav život na konjima,pa im treba nešto na 4 točka,pa makar i ovo.

Dejan

pre 9 godina

Mogao bi Reno ovu tablu da preseli u Dacia modele pa da nam svima svane ipak su jedna firma, a Dacia-e su morate priznati lepše od ove Lade

Mickey

pre 9 godina

Enterijer sasvim pristojan, čak i bolji nego u Dacijinim modelima, eksterijer isto sasvim solidan, ništa lošiji od Dacije, koja je konkurent u klasi.

Kalimero

pre 9 godina

Neodređen dizajn, bezličan, novi sandero-logan su mi lepši i ako bih birao u toj klasi onda ipak Dacia. Teško da je ovo nacrtano u Japanu. Za te novce sasvim odgovarajuće prevozno sredstvo, pogotovo za siromašna tržišta kakvo je i Srbija.
Nemojte da se ložite na unutrađnju opremu, ovo je izgleda neki od boljih paketa opreme koji verovatno celu stvar izgura na blizu 10.000. Za 7.000 teško da ima sva četiri podizača ili klimu.

Nikola

pre 9 godina

Odlicno. Valja da postoji veci izbor auta za nas obicne smrtnike, da ne moramo vise da zavisimo od "uvoznika" zbog kojih sam patio prethodnih 10 godina. Ovaj auto bi mogao da stigne kod nas po ceni Dacie Logana ili Sandera, ko nece to, moze da doda malo i da kupi Fabiu, Fiestu. Ja sam takve gledao, ali sam se malo uzajmio i dobacio do Toyote Auris i sad stvarno uzivam u novom autu.

miloš

pre 9 godina

ne verujem da će imati veliku popularnost u rusiji, naime tamo odličnu prodaju imaju kinezi koji za slične pare nude nekakav solidan omjer između cene i kvalitete

recimo marka lifan je prošle godine u rusiji isporučila 27.000 automobila, geely isto 27.000, great wall 20.000, chery 20.000, faw 4.900, dakle samo ove marke su isporučile cirka 100.000 automobila, a u cenovnom rangu se kreću slično kao i datsun

tony

pre 9 godina

@novi auto, ne bih se složio sa tobom, nije uvek novi auto najbolji auto, a sada ću ti i objasniti zbog čega:
1. ovaj auto je jeftin i jasno je da tu od kvaliteta i izdržlivosti nema ništa jer su u njega ugradjivani najjeftiniji i najlošiji delovi a to povlači za sobom i dosta ulaganja za opravke,
2. nigde ne piše kolika je garancija, potrošnja goriva...
3. ovaj auto košta 7000 eur a već kroz godinu i po dana će mu cena biti ispod 4000 eura, što znači da će vlasnik izgubiti bar 3000 eura ako želi da ga proda
4. ovaj auto je namenjen onima sa plićim džepom a upravo takvi ga ne žele
5. mnogo je bolje kupiti polovni Audi, Mercedes, BMW, Toyotu, VW nego ovo čudo i siguran sam da će duže trajati

zoran sm

pre 9 godina

Koja je logika kupiti ovaj auto? Cena, pa deflacija ovakvog vozila je meteorska za 1 do 2 godine ovo vozilo ne vredi ni 20 posto plaćene vrednosti. Pouzdanost, da li ste stvarno sigurni da ovo vozilo može preći 300 do 400 hiljada ne pricam o tehnologiji nego o samom kvalitetu izrade.

Nikola Knez

pre 9 godina

Pa naravno da bih pre kupio dobar polovnjak nego ovo.Em je ruzan,em za dve godine nece vredeti ni 2 soma.Ako ostane kvalitet izrade enterijera kao u daciji i ladi,onda se nintu ne pise dobro za dve godine.

Guido Lancia

pre 9 godina

Ako ste mislili da oni meni plate 7000 eura, onda ću i da razmislim da li bih seo u ovo..., ne znam kako da ga nazovem. Pa Dacia Logan je za ovo Alfa Romeo što se tiče dizajna, a i motora.

Janko

pre 9 godina

Ili dodate još hiljadu i kupite fabiju, koja će da pređe 400.000Km pre nego što odlučite da je vreme za zamenu. A o kvalitetu izrade ne vredi trošiti reči zar ne?

Nesh

pre 9 godina

Pa je li bre,što toliko podcenjuju Ruse,bez obzira koliko košta.Pa ko će ovo da vozi? Možda oni Ujguri ili Mongoli što su čitav život na konjima,pa im treba nešto na 4 točka,pa makar i ovo.

Swedenonline

pre 9 godina

hehe, izgleda bas kao Datsuni pre 50-ak godina, samo "okrecen"!
No, ima dosta naroda u Rusiji koji zele auto a i ovo im je skupo, pitanje kompromisa, kad neznas za bolje, dobro je.

dzoni

pre 9 godina

Spolja i izgleda kao auto od 7000 eura ali unutra kao auto od 20 000 eura.Mislim da bi se kod nas dobro prodavao..onaj nas "nacionalni auto" je duplo skuplji.

Atreides

pre 9 godina

Samo sto ovaj kod nas tesko da bi kosta 7000 :) Inace super autic za te pare.Mada pametni Srbin ce to napljuvati i reci da je bolji neki VW iz uvoza star nekoliko godina

Zorz

pre 9 godina

Jest jeftin ali po dizajnu bi neko mogao da pomisli da su ga pravila deca na opštetehničkom . (dr Manhattan, 16. jul 2014 12:02)
I to ga napravili za trojku

novi auto

pre 9 godina

Ovaj auto nije namjenjen tatinim sinovima vec ljudima koji za male novce trebaju auto da ih preveze od tacke A do tacke B. Auto je sasvim solidan. Ovo je ruska Dacija i imace veliki uspjeh a vi koji smatrate da je bolje voziti polovna njemacka auta koji su presli preko 150 000km bolje bi bilo da zaobidjete ovakve novosti. Najbolji auto je novi auto.

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

Unutra je svetlosnu godinu ispred dačije.

Prednji deo je originalan,zadnji predpostavljam nakalemljen.

Ako je ostao ladin motor onda cena i nije nešto.

T

pre 9 godina

Hteo sam da napisem "unutrasnjost izgleda bolje nego novog Logana" a onda sam Google-ovao i nasao da unutrasnjost izgleda dosta slicno kao u novom Loganu i Sanderu: http://1.bp.blogspot.com/-ha4gWOcIidk/UG3k9AiznhI/AAAAAAAAack/zOVL9u2ygvY/s1600/2013-Dacia-Logan-Sandero-Interior-1.jpg

Datsun ce imati na vratima kontrole za prozore umesto na centralnoj konzoli i linija konzole je uradjena malo interesantnije. Jeste slicno ali ima i napretka.

Pantelija

pre 9 godina

Ovaj autic deluje sasvim ok.
Naravno da ima i dalekoboljih u istoj klasi,ali ne i za tu cenu.Sto se velicine tice,sasvim je dovoljno veliki za svakodnevne potrebe,a deluje kao dosta praktican.
Trenutno koristim vise automobila kao sto je pezo partner,tojota hilux,pezo 407,406 i svaki od ovih automobila je odlican za ono za sta ih koristim.407-ica je odlicna za putovanja,ali je uyasna u gradu zbog toga sto je niska,dugacka i nepregledna.Hilux je nezamenljiv za prevoz materijala po gradu i terenu,zbog tereskih sposobnosti,kao i velike nosivosti,ali je neudoban za duza putovanja.Partner je idealan za grad i putovanja,a moze i da ponese dosta tereta.
Ne bih imao nista protiv jednog ovakvog jeftinog auta,koji mi ne bi bilo zao da akam,mada ni ove sto imam ne pazim preterano posto sluze gotovo iskljucivo za posao.
Sto se tice odrzavanja,a imao sam i jugica do pre par godina,jugo je bio definitivno najskuplji za odrzavanje,posto je stalno nesto crkavalo ma koliko da sam ga pazio.Istina i on je sluzio kao mazgica,ali sa trapom i nisam imao neki problem koliko sa motorom.Generalnu sam radio na 90 000,pa opet na 120 000,a onda sam ga prodao drugaru koji ga i danas vozi,mada mu je i on radio motor.Limarija je pocela da propada,sajtne ne postoje i polako je dosao u fazu da se gotovo ne isplati popravljati ga ,jer popravke kostaju vise nego sto on vredi.Drugar sam budzi ono sto moze i ume,a ostalo se maskira pur penom i bojom kada treba da se registruje.

Kalimero

pre 9 godina

Neodređen dizajn, bezličan, novi sandero-logan su mi lepši i ako bih birao u toj klasi onda ipak Dacia. Teško da je ovo nacrtano u Japanu. Za te novce sasvim odgovarajuće prevozno sredstvo, pogotovo za siromašna tržišta kakvo je i Srbija.
Nemojte da se ložite na unutrađnju opremu, ovo je izgleda neki od boljih paketa opreme koji verovatno celu stvar izgura na blizu 10.000. Za 7.000 teško da ima sva četiri podizača ili klimu.

Mare

pre 9 godina

A sto se on prodaje u Rusiji kad vec imaju Ladu Grantu,koja je isto to samo sa drugim znakom...?Sta sad na ruskom trzistu se nudi jedno isto u vise pakovanja?

jh

pre 9 godina

Ovaj sa slike sa metalik bojom, podizacima, klimom,alu felgama itd.. Kosta i preko 10 000 Za 7ooo se najvjerovatnije moze dobiti neki bijeli bez icega...

miloš

pre 9 godina

ne verujem da će imati veliku popularnost u rusiji, naime tamo odličnu prodaju imaju kinezi koji za slične pare nude nekakav solidan omjer između cene i kvalitete

recimo marka lifan je prošle godine u rusiji isporučila 27.000 automobila, geely isto 27.000, great wall 20.000, chery 20.000, faw 4.900, dakle samo ove marke su isporučile cirka 100.000 automobila, a u cenovnom rangu se kreću slično kao i datsun

igi

pre 9 godina

ja ne znam koliko vas je bilo u Rusiji,ali prosecan rus zaradjuje manje od prosecnog srbina,i losije zivi.To je cinjenica,a i statistika kaze isto.
E za tog prosecnog rusa je ovaj Datsun-lada.
Reno i nisan grupacija zele rusku "daciu" za rusko trziste.
Pa vidite uspeh Dacie-mozete je ne voleti kao brend,ali morate je postovati.
E sada za ruse daciu upakujes u ladu,i dobijes "Datsun".
To je to. a ako francuzi budu kontrolisali kvalitet proizvodnje,rusi ce biti zadovoljni kao sto su i u srbiji svi vlasnici Dacie zadovoljni daciom.
Ja jos nisam sreo nezadovoljnog vlasnika Dacie- posle Juga i keca,to je volvo za njih.

Dejan

pre 9 godina

Mogao bi Reno ovu tablu da preseli u Dacia modele pa da nam svima svane ipak su jedna firma, a Dacia-e su morate priznati lepše od ove Lade

Peroke

pre 9 godina

To nije samo, već solidna godišnja plata u Srbiji. Naš limit je lutrija sa polovnjacima( u većini mačke u džaku),pa onda seci uši, krpi dupe.

Dzoni

pre 9 godina

Slike unutrasnjosti na youtubeu https://www.youtube.com/watch?v=n3tSLqZBZK0 ..za 7000 eura meni je ovo vrh vrhova..price o polovnjacima su smesne..dajes pare za auto kome je bar 10-15% delova na kraju zivota..da ne pricam sto moras odmah veliki servis koji je 400 eura pa gume 400 eura ..da se ovo kod nas prodaje sa fabrickim plinom za 7000 eura dajem glavu da bi odmah bio najprodavaniji u Srbiji.

vasilije

pre 9 godina

Renault ili Reno po naški je vlasnik 70% Lade od skoro.
Pogledajte sajt..www.vaz.ru Lada Largus je Dacia karavan.
Izlazi i nova Lada Vista koja će imati i Renoove motore.

Inače znam par vlasnika koji su sa 110 i 111 prešli i preko 500.000

Ali mi više volimo krševe koji su svi prešli po 120.000 ni više ni manje..

Ima jedan Vic..kaže auti se prave u Nemačkoj a kod nas umiru...

svasta

pre 9 godina

Pluvanje po novom autu, kakav god da je, podseca me na pljuvanje po Fiatovom puntu koji se sklapao u Kragujevcu. Ovo je auto za male pare i kao takav namenjen nekome ko ima male prohteve. Neko rece nema sanse da izgura 300-400 hiljada kilometara, da za 2 godine ne vredi ni petinu para - delimicno se slazem ali: za 300-400 hiljada km vam treba bar 30000 eura za benzin (sigurno i vise), a to sigurno nema neko ko ovaj auto kupuje (ili bar ne planira da na njega potrosi toliko za 4-5 godina), koja ce mu cena biti za 10-tak ili vise godina kad ga budu prodavali, priznacete da je malo smesno komentarisati sada - onaj kome je namenjen sigurno auto ne menja svake 3-4 godine.

daki

pre 9 godina

Nije ni cudo sto nam zemlja propada, je sve sami strucnjaci koji sve znaju, cak bolje i od reno-a kako treba napraviti auto. Samo srbima ne valja dacia, bolji je VW sa "145.000".

Nikola

pre 9 godina

Odlicno. Valja da postoji veci izbor auta za nas obicne smrtnike, da ne moramo vise da zavisimo od "uvoznika" zbog kojih sam patio prethodnih 10 godina. Ovaj auto bi mogao da stigne kod nas po ceni Dacie Logana ili Sandera, ko nece to, moze da doda malo i da kupi Fabiu, Fiestu. Ja sam takve gledao, ali sam se malo uzajmio i dobacio do Toyote Auris i sad stvarno uzivam u novom autu.

igor

pre 9 godina

Za neupucene,Reno/Nisan grupa je vec vlasnik 50% lade,i ima upravljacko pravo nad ladom. neke dacie se prodaju u rusiji sa znackom Lade.
Tako da reno kontrola izrade nije izmisljotina,vec potreba jer ni japanci iz reno nisan grupe ne zele da stave japanski brend Datsun na Ladu koja nije bas neki narociti kvalitet.
Razmislite,da se jugo na 80ih pravio sa Volvo kvalitetom /lima,zastite,farbe,kvaliteta plastike,motora,i svega ostalog,to onda bi bio sasvim pristojan auto.
Ali i da deda ima sise,bio bi baba...

LL

pre 9 godina

@Tony: Mislim da je teško naći auto iz višeg segmenta za 7000€, a da u njega nije potrebno manje više odmah uložiti još 1000. Takođe, ne bih bio ubeđen ni u trajanje automobila koji je već toliko "izakan" da je izgubio 60+ procenata početne vrednosti. Što se tiče motora koji idu u automobile kao što je ovaj iz članka, kao što su napisali, gleda se da se u razvoj modela uloži što manje, tako da se uzimaju već postojeća rešenja iz jeftinijih vozila iste grupacije (u ovom slučaju Reno-Nisan). Uglavnom isto važi i za ostale delove koji, dokle god nisu nikakva egzotika, nego se masovno proizvode, generalno sami po sebi imaju nisku proizvodnu cenu.

Ivan

pre 9 godina

@(zoran sm, 16. jul 2014 12:33)

Pa ne kupujem auto da bi za dve godine prodao pa da brinem koliko izgubi na vrednosti. Kupim nov auto i vozim ga 7-10 godina. Ne interesuje me koliko gubi na vrednosti jer vozim taj stari u salon i uzimam novi.

Petar

pre 9 godina

Gledao sam video koji je neko dole stavio i ne znam jel mi se cini ili ima grejanje sedista? sto je i moguce posto je Rusija u pitanju. Ovo nije auto koji treba da skrece paznju, bude atraktivan i slicno. Nov auto,bitno da ima airbagove,klima uredjaj,a da li je motoro najnovoije generacije mislim da nije bitno za krajnjeg korisnika,tim pre sto im je gorivo jeftino pa da 10 il 20 posto gore dole je irelevnatno. Ako su stari ladini motori trajali,nema razloga ni ovi moderni sa boljom kontrolom budu izuzetak. Rata za ovakvo vozilo je verovatno 50 il 60 eur, sto znaci da ciljna grupa ni ne oseti,a ima nov auto sa nekoliko god garacnije, da se greje,hladi i ne razmislja u svakodnevnim moskovskim guzvama ili losijim magistralnim putevima.Sasvim dobar posao od kuce do posla,za kupovinu,izlete,razvoz dece u vrtice i slicne stvari koje rade normalni ljudi. Nedavno sam slucjano nabasao u servisu na jednu ladu onu 112 ili kako vec,barem 10 god stara, motor prede i radi potpuno stabilno i tiho, tako da mislim da su sve to predrasude,a ovde govorimo o thenicki jos boljem vozilu.Evidentno je da imaju dosta modela iz auto vaza i mozda i tu treba traziti razlog zasto su nas iskulirali za Fiat-a.(koji je lepsi ali i dosta skuplji). ne bi se bunio da mi bude drugo vozilo u kuci i da sma uvek miran,a u takvom statusu bi potrajao sigurno 15 godina.Nisam preprodavac pa da me zanima gatanje kolko ce stya da kosta da bi namakao par stotina eu.

Jo

pre 9 godina

hehe, izgleda bas kao Datsuni pre 50-ak godina, samo "okrecen"!
(Swedenonline, 16. jul 2014 12:37)

Ja sam se vozio u jednom Datsunu negde iz 1974 godine, Violet 710, i u jos jednom Datsunu Laurel iz 1979/1980. To su bili gospodski automobili, sa super dobrom izradom, sa "smekom" i jakim utiskom. Pamticu te voznje dok sam ziv. Ovo sto sada rade sa Datsun brendom je rasprodaja istorije.

Mickey

pre 9 godina

Enterijer sasvim pristojan, čak i bolji nego u Dacijinim modelima, eksterijer isto sasvim solidan, ništa lošiji od Dacije, koja je konkurent u klasi.