Neizvesna budućnosti marke Lancia

Iz FIAT-a stiže vest koja neće obradovati fanove nekad čuvene marke Lancia. Planirana reorganizacija do 2018. podrazumeva ukidanje svih modela osim Ypsilona, što bi moglo da predstavlja uvod u gašenje ovog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

12:54

Default images

Početkom godine pojavile su se informacije da će FIAT ograničiti prodaju modela marke Lancia samo na italijansko tržište. Ovu vest potvrdio je u utorak jedan od direktora FIAT-a, Alfredo Altavilla.

On je dodao i da je u planu gašenje modela Delta, Thema i Voyager, što praktično znači da će Lancia ostati samo sa jednim modelom, Ypsilon, koji će se uz to prodavati isključivo u Italiji.

Održivost automobilske marke sa samo jednim modelom, dostupnim na jednom jedinom tržištu, koji se uz to ne proizvodi u velikom tiražu veoma je diskutabilna, pa bi FIAT nakon okončanja proizvodnje aktuelne generacije Ypsilona mogao da donese odluku da potpuno ugasi brend Lancia.

Fanovi marke Lancia već duže vreme upozoravaju da rukovodstvo FIAT-a na čelu sa Serđom Markioneom poslednjih godina donosi odluke koje su štetne po taj brend.

Najviše im je smetalo što se Chryslerovi automobili pretvaraju u Lancia klonove, pa su čak pokrenuli i Facebook grupu kako bi skrenuli pažnju na urušavanje imidža italijanskog proizvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: