Smart ForTwo i Smart ForFour stižu na jesen

Damiler privodi kraju pripreme za lansiranje nove generacije modela brenda Smart, koji su razvijeni u tesnoj saradnji sa kompanijom Renault.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

13:00

Default images

Već neko vreme znamo da će budući Smart modeli i novi Twingo, koji je predstavljen na auto-salonu u Ženevi, deliti istu platformu. Osim toga, Damiler je nedavno otkrio da će modeli ForFour i ForTwo imati čak 70% zajedničkih komponenti sa malim gradskim automobilom francuskog proizvođača.

Smart je kao najavu jesenje premijere modela ForFour i ForTwo objavio video na kome su prikazani ovi automobili, onako kako ih vide "špijunski" fotografi - prekrivene maskirnom folijom:



Poznato je da će Smart ForTwo zadržati osnovnu formulu koja je primenjena prilikom konstruisanja prve dve generacije ovog modela - to će i dalje biti dvosed, dugačak oko 2,7 m, sa motorom koji se nalazi pozadi i zadnjim pogonom.

Novi ForTwo ličiće na prethodnike i po svojoj silueti, a od njih će se razlikovati po savremenijem dizajnu.
Smart ForFour za 2015.
Kada je reč o modelu ForFour, za razliku od prethodne verzije koja je bila znatno duža od Smarta ForTwo i praktično predstavljala potpuno drugačije koncipirano vozilo zasnovano na modelu Mitsubishi Colt, nova generacija će po dimenzijama pripadati automobilskom "A" segmentu i biti bazirana na manjem Smartovom modelu.

Pojednostavljeno, novi ForFour biće produženi Smart ForTwo, takođe sa zadnjm pogonom, sa jednim parom vrata više i prostorom za još dva putnika.
Smart ForFour za 2015.
Iako Twingo i ForFour dele platformu i veliki broj kompnenti, Daimler tvrdi da će se Smart vizuelno znatno razlikovati od nove generacije modela francuskog proizvođača i da će imati neke karakteristične stilske detalje koje smo videli na konceptu ForStars.

Smart će takođe koristiti iste motore koji će se naći i u modelu Twingo kada ovaj automobil stigne u prodajne salone. U pitanju su novi trocilindrični benzinci, atmosferac sa 70 ks i turbo-benzinski motor koji proizvodi 90 "konja".

Kasnije će biti dostupni i snažniji motori, a u pripremi je i verzija sa električnim pogonom.
Smart ForFour biće dugačak oko 3,5 m, i imaće internet prezentaciju u julu, dok će njegova zvanična premijera biti održana na sajmu automobila u Parizu, na jesen, kada se očekuje da će publika moći da vidi i novi Smart ForTwo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: