Aston Martin povlači vozila zbog loše kineske plastike

Na vanredni servis biće pozvani vlasnici 17.590 automobila marke Aston Martin. Kao razlog navodi se neispravna plastična komponenta koju britanski proizvođač nabavlja iz Kine, a koja zbog lošeg kvaliteta može da dovede do otkazivanja papučice gasa.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.02.2014.

14:33

Default images

Kako je saopštio portparol Aston Martina, vozila kod kojih je uočen problem izrađena su između 2007. i 2014. godine, i predstavljaju čak 75 odsto svih proizvedenih automobila britanske kompanije u tom periodu.

Od ukupnog broja vozila koja su obuhvaćena opozivom, 5.001 automobil nalazi se u Sverenoj Americi, dok je ostalih 12.589 primeraka u vlasništvu kupaca šitom sveta. Navodi se i da među automobilima koji će biti podvrgnuti servisu i zameni spornog dela nije model Vanquish.

Aston Martin je saopštio da su potvrđena 22 slučaja otkazivanja neispravne komponente, ali da, na sreću, ni jedan kvar nije prouzrokovao saobraćajnu nesreću niti bilo kakavu povredu putnika koji su se nalazili u tim vozilima.

Utvrđeno je da je deo koji je isporučivao kineski dobavljač napravljen od nesertifikovanog plastičnog materijala i da ne zadovoljava propisane specifikacije. Njegovim lomom, dolazi do otkazivanja pedale gasa i vozač više nije u stanju da održava dotadašnju brzinu niti da ubrza, što povećava rizik od udesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: