Kako izgleda FIAT 500X na patentnim crtežima?

Na internetu su objavljeni prvi patentni crteži budućeg FIAT-ovog malog krosovera koji će deliti platformu sa srodnim modelom marke Jeep.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2014.

12:47

Default images

Iako dizajn FIAT-a 500X nije tajna otkad je njegov profil nakratko prikazan novinarima na prezentaciji modela 500L u leto 2012, novi crteži su potvrdili ono što smo da sada znali o izgledu malog urbanog SUV vozila.

Krosover će preuzeti stilske detalje od drugih modela porodice 500. To je naročito uočljivo na prednjem i zadnjem delu vozila, ako se posmatraju maska hladnjaka i svetlosne grupe.

Model 500X imaće nešto višu siluetu, i po tome će biti sličan modelu 500L, ali će za razliku od njega imati i povišeno odstojanje od zemlje.
FIAT, koji je nedavno preuzeo potpunu kontrolu nad Chryslerom, pored ovog krosovera proizvodiće na istoj platformi i model marke Jeep (u vlasništvu Chryslera), za sada nepotvrđenog imena. U medijima se navode nazivi Junior i Jeepster.

Oba modela izrađivaće se u FIAT-ovom pogonu u italijanskom gradiću Melfi. Kapacitet fabrike biće 1.600 autmobila na dan.
Očekuje se da će dva krosovera pogon dobijati od motora koji se koriste i u FIAT-u 500L, među kojima su 0.9 litarski TwinAir Turbo, 1.4 litarski MultiAir Turbo i 1.6 litarski MultiJet II.

Proizvodnja će početi tokom 2014, a premijera bi najranije mogla da se dogodi na predstojećem auto-salonu u Ženevi, u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: