Lancia Delta za 2014.

Lancia je objavila fotografije i tehničke detalje blago restilizovanog modela Delta koji će stići u prodajne salone u Evropi početkom 2014. godine.U ponudi su tri nivoa opreme i tri verzije motora.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.12.2013.

09:03

Default images

Delta za 2014. neće se bitno razlikovati od aktulnog modela. Osnovna namera proizvođača bila je da se model osveži kako bi se produžio njegov životni vek, s obzirom da je od lansiranja treće generacije proteklo gotovo šest godina.

Promene na spoljašnjosti automobila su minimalne. Čak će se i najveći ljubitelji pomučiti da pronađu razlike između aktuelne i verzije za 2014.
U suštini, one se svode na način na koji su obojeni donji delovi spoljašnjosti. Tako su sada kompletni branici i obloge koje pokrivaju donje delove vrata i pragove ofarbani u boju karoserije. Osim toga, tu je i nova, dvostruka homirana izduvna cev.

Lancia je u paletu boja uvrstila još jednu nijansu sive, tako da će kupcima biti ponuđeno da biraju između 12 kolornih šema, od čega 5 dvobojnih. Izbor alu felni obuhvata dimenzije od 16 do 18 inča.
Što se tiče unutršnjosti, Lancia je svoj model iz srednje klase osvežila novim detaljima u visokom sjaju na centralnoj konzoli i matiranim ukrasnim elementima na volanu i instrument tabli.

Sedišta u najbogatijem paketu opreme obložena su novim, perforiranim kožnim materijalima dostupnim u crnoj i bež boji.

Lancia Delta za 2014. imaće tri nivoa opreme - Iron, Silver i Gold. Osnovna verzija opremljena je između ostalog i prednjim i bočnim vazdušnim jastucima i vazdušnim zavesama, ESP sistemom sa Hill Holderom, klima uređajem, fabričkim audio sistemom sa CD/MP3 plejerom, multifunkcionalnim volanom sa radio kontrolama...
Delta Silver stiže sa kožnim upravljačem, sedištima u kombinaciji tekstil/Alcantara, dvozonskom klimom, zatamnjenim stakloma, Blue&Me sistemom povezivanja sa USB i AUX-IN priključcima, tempomatom, 16 inčnim alu felnama, lumbalnom podrškom na vozačevom sedištu, centralnim prednjim naslonom za ruke...

Najbogatiji Gold nivo opreme podrazimeva kožna sedišta, zadnji centralni naslon za ruke, 17 inčne alu felne, zadnje parking senzore, senzore za kišu i druge pogodnosti.
Prodaja modela za 2014. počeće najpre u Italiji, u januaru. Lancia je najavila da će se u početku u ponudi naći tri motora.

Kupci će moći da biraju između dva 1.6 litarska MultiJet turbo-dizelaša, sa 105 ks (77 kW) i 120 ks (88 kW), i 1.4 litarskog Turbo-Jet benzinca koji će kao gorivo moći da koristi i tenčni naftni gas, i koji isporučuje 120 ks i 206 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uz pomoć ovog motora, Lancia Delta će od 0 do 100 km/h stizati za 9,8 sekundi, dok će maksimalna brzina iznositi 195 km/h.

Početna cena u Italiji je 22.950 evra, za osnovni model opremljen 1.6 litarskim turbo-dizelašem sa 105 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: