Aktuelno

Petak, 27.12.2013.

09:03

Lancia Delta za 2014.

Izvor: B92

Lancia Delta za 2014. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 10 godina

Izuzetan automobil koji svakako ne treba kupovati da bi trajao do kraja vremena. Ovo je auto je za uzivanje, ako hocete da kupite auto koji planirate da ostavite unucima kupite nesto drugo.

Gvido

pre 10 godina

Vozim novu Deltu, vozio sam mnoge automobile B, C i D segmenta. Sopstveno iskustvo a i svi komentar na tekst, po broju i sadržaju, me uveravaju da je ovo definitivno br. 1 auto u standardnom i premium kompaktnom segmentu ili tzv. "Golf klasi". Pri tome isključujem poređenja sa S3, 1M, AMG, R-VW verzijama jer Delta nema komparativni model u tom vrhunskom sportskom delu. Svidja mi se jedan komentar koji nagovara čitaoce da ne kupuju Deltu. Podržavam :-)

CANE KURBLA KARDAŠIJAN

pre 10 godina

Joker@ samo ih u KG-u ima 11 registrovanih. i ja živim u KG-u i radim na jednom poslu na kom imam pristup ovim informacijama a ima ih bar još 10ak sa Italijanskim tablicama.

zoki

pre 10 godina

@(Markku Alen, 27. decembar 2013 15:51)
Moram ponovo da se umešam u ovu debatu, jer stvarno ima svakakvih lupetanja .
Prijatelju , veće šanse su ti bile da probaš neki model formule 1 nego Deltu S4; taj auto je napravljen u samo 200 primeraka zbog homologacije za grupu B i karakterisala ju je monstruozna snaga od oko 500 KS u vozilu težine od nepunih 1000 kg,i ogromna većina od tih 200 atomobila je završila na trkama, i za razliku od standardne Delte imala je centralno postavljen motor.
Zbog mnoštva udesa sa tragičnim ishodom grupa B je brzo ukinuta, i tek onda se prešlo na razvoj Delte Integrale, koja je bila nepobediva na takmičenjima i koja je najpoznatija verzija .
Još jednom da ponovim za "poznavaoce" koji se zgražavaju nad "skrnavljenjem" imena Delta zbog najnovijeg modela. Delta je lansirana 1979 godine kao porodični automobil premijum kategorije (što je to i danas slučaj). Malo posle toga je za reli razvijena Lancia 037 koja sa Deltom nije imala ama baš nikakve veze, i tek sredinom 1980-ih je počela da se razvija Delta Integrale, a prva verzija Delte se proizvodila sve do 1994. Priča bi imala smisla da je za aktuelan model upotrebljen naziv Stratos , jer Stratos sportski auto ala Ferrari i šteta je što koncept od pre par godina nije zaživeo.

Argonaut

pre 10 godina

I onda nasi "dileri na poljanama" (citaj preprodavci) prodaju ovakva kola za 6500 do 7500e koja su stara svega par godina? Gde je tu matematika, ako cena novog auta krece od 20K...
Bolje te pare dati kao glavnicu, a ostatak novog Focus-a, Megan-a, 500L-a i sl. beskamatno otplacivati naredne 3 godine. Naravno, prica vazi za one koje imaju oko 1000e mesecnih primanja...

Preza

pre 10 godina

Sjajan automobil,najvise mi se svidja sto su tablu promenili pa nije vise hromirana,mada Lancia pravi malo kitnjaste automobile u unutrasnjosti.Vozio sam na rentakaru Deltu par dana i bruka od automobila,cak i sam parkira.Sto se cene tice to nije tacno da italijani ne drze cenu,to je ovde kod nas posto ih uvoze sa preko 300000 kilometara i sa raznim havarujama i ostecenjivma i ovde sve to ispeglaju a narocito kilometrazu a pokupuju ih tamo za male pare.Licno sam video na par Stila kako sa 350000 smanjuju na 150000.Dobar primerak Italijana je i skuplj od konkurencije.Mi nismo reper za cene polovonjaka i uzasno smo malo trziste pa nas niko i negleda u Evropi.Pogledajte Djulijetu isto godiste kao i Golfa,skuplja je od Golfa iako je najprodavaniji automobil na svetu a ista im je cena kao novom.Cak i ovde kod nas.A u svim testovima na zapadu italijanski automobili su u vrhu po pouzadanosti a jos kad pridodas i dizajn i eleganciju dobijes dobitnu kombinaciju.

Nenad

pre 10 godina

Ja samo znam da u Beogradu u zadnjih mesec,dva ima sve vise Delti.Ranije mi je trebalo da prodje i po mesec dana da vidim neki model Delte,sad svaki dan vidjam par komada.Sad, da li su nove ili polovne ne znam ali ima ih sve vise.Inace vozio sam Bravo dvojku,jeste fenomenalan automobil.Dogurao sam za par godina do skoro 200000 i sem redovnog servisisranja nisam video majstora.Vozio sam i Deltu,probao i lici malo unutra na Bravo ali to nema veze sa realnoscu,potpuno je automobil drugacije konstruisan i tehnoloski je dve svetlosne godine ispred Brava i luksuznij za dva koplja,jedina je slicnost u instrument tabli i nista vise.Svi konkurenti danas to rade i modeli im imaju slicnosti.Uzeo sam opet automobil iz Fiat grupacije i ako budem zadovoljan kao i sa Bravom opet uzimam iz Fiat grupacije.Inace vozio sam licno dosta modela raznih proizvodjaca za 20 godina koliko imam dozvolu i jedino mi u italijanskim automobilima nije bilo dosadno i posle predjenih 200000 kilometara.

Joker

pre 10 godina

@Bobe Lancia je inače poznata po mnogim inovacijama, stvarno vrhunskim, ali jednostavno nisu imali sreće. Bilo je tu par modela koji su srozali imidž brenda i to je to... Ova Delta se vozi po Italiji i van nje je mnogo redak auto... Ja živim u KG-u i video sam preko 10 novih Golf sedmica, a Delta... Postoji samo jedna ili možda dve...

anbeast

pre 10 godina

Generalno mi se svidja, ali nikako, ni posle 6 godina ne mogu da svarim proporcije. Mnogo je, brate, izduzena. Da je kompaktnija, bila bi VRH. Verujem da ta izduzenost donosi komfor u kabini, ali mi kvari siluetu...

milanche

pre 10 godina

Lancia se kao i uvek izdvaja izgledom iz monotonog sivila nemacko-francusko-dalekoistocnog industrijskog copy/paste dizajna. Svaka cast Italijanima. Mada Thesis ostaje ikona fabrike.

Bobe

pre 10 godina

Lancia jedina firma na svetu ispred koje je veliki Henry FORD isao doslovno na kolena !
;)
Doduse na sajmu (1936) da vidi drugo (prva je isto bila lancia) samonosecu karoseriju na svetu i
PRVO samostalno vesanje pozadi - Lancia Aprilia
Dakle to je vesanje koje je recimo svetinja Golf dobila tek u verziji Golf 5 (2004)

Batko

pre 10 godina

Ovaj auto je odlican za one koji ne znaju sta ce sa parama, jer ce ovaj auto posle kratkog vremena vredeti pa skoro nista. Ni jedan italijanski model ne drzi na ceni, iz svima poznatih razloga, tako da ovakva Delta gubi neverovatno brzo vrednost.

Fliper

pre 10 godina

"U suštini, one se svode na način na koji su obojeni donji delovi spoljašnjosti. Tako su sada kompletni branici i obloge koje pokrivaju donje delove vrata i pragove ofarbani u boju karoserije. Osim toga, tu je i nova, dvostruka homirana izduvna cev." Sa ovim redizajnom su ušili i Zastavu. :) Šalu na stranu, auto izgleda vrhunski, a ne sumnjam da je takav i u vožnji.

Markku Alen

pre 10 godina

@Smeker

Prijatelju ti da si vozio Deltu HF ili iamo srece da probas Deltu S4 znao bi da je ova Delta sve samo ne ni evolucija ni naslednik jednog modela koji je prava ikona.
Imao sam srece da probam Deltu S4 za ulicu, ne reli varijantu, i samo mogu da kazem - raketa na tockovima, a vristanje Abartovog motora je nesto sto je simfonija za usi pavog ljubitelja automobila. Onda mozete zamisliti kakava je ona prava Delta S4 koja je nazalost ubila Henrija Toivonena. Zver, pa i neka guta 20L na 100km, vredi svaki cent slusati i uzivati u takvim performasnama i jednom old school dizajnu kao i tehnici koja je za ono vreme bila i vise nego napredna.
Ovom danasnjom Deltom ne bih isao ni u selo po paradajz. Za to je bolja stara HF 4X4 jer i u blatu i na asfaltu vuce a moze da se vozi i kada se krene u operu.

Istinski šmeker

pre 10 godina

Za one što se pozivaju na staru Deltu HF Integrale iz 80-tih, da li su čuli za pojam "evolucija"? To je nešto što se ne odnosi samo na ljudsku vrstu nego i na proizvode koji su ljudskih ruku delo, dizajn, imidž, cilj, emociju... Ulazni benzinski motor u novoj Delti razvija 200km/h, na autoputu drži 150 km/h pri 3000 o/min uz potrošnju oko 8L/100km, držanjem na putu izaziva divljenje ostalih vozača na Ibarskoj prema Zlatiboru i dalje prema moru preko Tjentišta - u rukama onoga ko to zna i hoće. A o izgledu šta reći, ne postoji neutralan utisak, "lepota je u oku posmatrača". Loše je to što su Korejci počeli da je kopiraju pa je manje originalna. Kome sve to nije dovoljno i nedostaju mu brutalne sportske i reli performanse u telu porodičnog automobila, na raspolaganju ima Imprezu WRX i Evolution X.

I što reče jedan od prethodnih komentatora, ne kupujte je nikako! Što manje Delti na ulicama, to je veće zadovoljstvo za nas prave poštovaoce avangardnog stila i ukusa.

nemanja s.

pre 10 godina

Jednom rečju LEP AUTO! Motori su mu kvalitetni i štedljivi, mada su neki samo za manje zahtevne vozače. Kada bi mogao čovek da kupi kola po svom ćefu, da ne misli o ceni i daljoj prodaji, ovo bi bio moj izbor.

zoki

pre 10 godina

Može vam se ovaj automobil sviđati ili ne, ali će te sa njim svakako biti zapaženi u moru bezlične konfekcije iz Japana, Koreje ili Nemačke. Moj prvi auto je bila druga generacija Delte, auto koji se pojavio u vreme Golfa III, Opel Astre A i ostale slične bižuterije; taj auto je bio daleko ispred ostalih što se ziče dizajna, unutrašnjosti, udobnosti ... Vidjao sam često po Beogradu Abarth verziju sa 200 KS; u vreme kad se pojavio taj automobil mogao je da pojede Golf GTI za užinu. Sad sam ponosni vlasnik Lybre, prezadovoljan sam sa tim automobilom.
Kao ljubitelj Lancie, nisam mogao da odolim a da ne probam aktuelnu Deltu, doduše staru 4 godine. Šta reći, auto je odličan, verzija koju sam probao je odlično opremljena, motor od 160 KS je odličan, samo je pitanje da li je to premnogo za puteve u Srbiji. Ukratko, Audi ili BMW 1 sličnih karakteristika na tržištu polovnih automobila su barem 50 % skuplji (nepravedno), a kako sam već rekao Delta vam garantuje da će te biti primećeni.
I samo da na kraju za obožavaoce Delte Integrale; prvobitna Delta nije bila zamišljena kao sportski automobil već kao porodični auto i čak je uspela da osvoji nagradu "Automobil godine" kad se pojavila. Tek je posle nekoliko godina napravljena sporska verzija za reli takmičenja, i taj auto je možda najbolji reli auto svih vremena. Nažalost, Lancia se povukla pre 20 i više godina verovatno iz finansijskih razloga! Samo se bojim da će sledeća Delta biti neki Krajsler sa Lancia znakom.

Domenico

pre 10 godina

Lancia Delta je automobil C segmenta premium klase kojoj pripada i "sveto trojstvo" BMW 1, Audi A3, Merc A + B. Navedeni modeli joj međutim nisu konkurentni ako se posmatraju oni sa motorima sličnim Delti, benzinci i dizeli 1.4 i 1.6. Sa svojih 4.54 metara dužine Delta dominira svojom pojavom koja jeste pomalo kontroverzna i zato taj auto nije za svakoga, pogotovo za verne sledbenike Golfa, Astre i Fokusa za koje ne mislim da su loši automobili, naprotiv. Što se tiče italijanske "pouzdanosti", uzeo sam Deltu kao novu, prešao sam 50.000km i nikakvih problema nema. Auto jeste pomalo asketski što se tiče pregrada i mesta za flaše ali "WOW" efekat je neprocenjiv. I za kraj - ne preporučujem je. Ne kupujte je nikako, što je bude manje na ulicama, mi koji je već vozimo smo više cool.

jah

pre 10 godina

m daaaj... pa sta ce da radi auto od 1400 kg sa 105hp? moja 2.0mjt ima 165hp, i otprilike joj je taman.. nije nesto preterano startna niti je za trkanje ali moze lepo da povuce 3. i 4. a bogami i 6.(sto je meni otrilike i bitnije da moze da pretekne gde treba bez mnogo muke) jednom recju pravi elegantan porodicni automobil kome nista ne fali (pri tom je zaista ekonomican).. Kapiram da ce ovaj od 105 biti samo obogaljen za ova medjuubrzanja, i da ce biti trom ko medved (i za 1.6 od 120hp kazu da nije bas...)... generalno nisu napravili skoro nikakve bitnije izmene da bi je sad nazvali restilizovanim modelom, i da bi "u pocetku isporucivali ova 3 motora"... pa ako ne budu na raspolaganju motori 1.8t i 1.9mjet biturbo kao i 2.0mjet, samo ce uskratiti uzivanje pravim ljubiteljima koji bi mozda u normalnim zemljama osvezili svoju deltu staru 5 god...

bole

pre 10 godina

sve je to lepo, ali dok ne naprave ponovo Deltu kakvu su pravili 90-ih godina to nije to... Nadam se da će nekad opet napraviti Deltu po uzoru na model "Delta integrale HF" brutalnu mašinu za prave mškarce i ljubitelje vožnje.

M S C

pre 10 godina

Ne znam zasto, ali meni je ovaj auto čudno lep, nekako se izdvaja od mase drugih automobila koji lice jedan na drugi (pogotovo VW), Lancia je uvek imala prepoznatljiv dizajn, malo su ga pokvarili sa ovim neprirodnim ukrstanjem sa Krajslerom ali ok. Generalno odlican auto sa vrhunskim motorima, gde bih izdvojio multijet twin-turbo od 190 ks!

nemanjaBB

pre 10 godina

Ne vidim neku restilizaciju..
Prostran auto, ima mesta pozadi za putnike, duzine 4.4m, atraktivan, dobri motori(imala je pored navedenih I 1.9 biturbo dizel od 190ks I 2.0 dizel sa 165ks), ali, prednja konzola je do sada u onoj sivoj boji delovala dosta jeftino I plasticno, kvarila utisak celog enterijera uprkos postojanju koze na sedistima I navigacije..

Domenico

pre 10 godina

Lancia Delta je automobil C segmenta premium klase kojoj pripada i "sveto trojstvo" BMW 1, Audi A3, Merc A + B. Navedeni modeli joj međutim nisu konkurentni ako se posmatraju oni sa motorima sličnim Delti, benzinci i dizeli 1.4 i 1.6. Sa svojih 4.54 metara dužine Delta dominira svojom pojavom koja jeste pomalo kontroverzna i zato taj auto nije za svakoga, pogotovo za verne sledbenike Golfa, Astre i Fokusa za koje ne mislim da su loši automobili, naprotiv. Što se tiče italijanske "pouzdanosti", uzeo sam Deltu kao novu, prešao sam 50.000km i nikakvih problema nema. Auto jeste pomalo asketski što se tiče pregrada i mesta za flaše ali "WOW" efekat je neprocenjiv. I za kraj - ne preporučujem je. Ne kupujte je nikako, što je bude manje na ulicama, mi koji je već vozimo smo više cool.

M S C

pre 10 godina

Ne znam zasto, ali meni je ovaj auto čudno lep, nekako se izdvaja od mase drugih automobila koji lice jedan na drugi (pogotovo VW), Lancia je uvek imala prepoznatljiv dizajn, malo su ga pokvarili sa ovim neprirodnim ukrstanjem sa Krajslerom ali ok. Generalno odlican auto sa vrhunskim motorima, gde bih izdvojio multijet twin-turbo od 190 ks!

zoki

pre 10 godina

Može vam se ovaj automobil sviđati ili ne, ali će te sa njim svakako biti zapaženi u moru bezlične konfekcije iz Japana, Koreje ili Nemačke. Moj prvi auto je bila druga generacija Delte, auto koji se pojavio u vreme Golfa III, Opel Astre A i ostale slične bižuterije; taj auto je bio daleko ispred ostalih što se ziče dizajna, unutrašnjosti, udobnosti ... Vidjao sam često po Beogradu Abarth verziju sa 200 KS; u vreme kad se pojavio taj automobil mogao je da pojede Golf GTI za užinu. Sad sam ponosni vlasnik Lybre, prezadovoljan sam sa tim automobilom.
Kao ljubitelj Lancie, nisam mogao da odolim a da ne probam aktuelnu Deltu, doduše staru 4 godine. Šta reći, auto je odličan, verzija koju sam probao je odlično opremljena, motor od 160 KS je odličan, samo je pitanje da li je to premnogo za puteve u Srbiji. Ukratko, Audi ili BMW 1 sličnih karakteristika na tržištu polovnih automobila su barem 50 % skuplji (nepravedno), a kako sam već rekao Delta vam garantuje da će te biti primećeni.
I samo da na kraju za obožavaoce Delte Integrale; prvobitna Delta nije bila zamišljena kao sportski automobil već kao porodični auto i čak je uspela da osvoji nagradu "Automobil godine" kad se pojavila. Tek je posle nekoliko godina napravljena sporska verzija za reli takmičenja, i taj auto je možda najbolji reli auto svih vremena. Nažalost, Lancia se povukla pre 20 i više godina verovatno iz finansijskih razloga! Samo se bojim da će sledeća Delta biti neki Krajsler sa Lancia znakom.

Istinski šmeker

pre 10 godina

Za one što se pozivaju na staru Deltu HF Integrale iz 80-tih, da li su čuli za pojam "evolucija"? To je nešto što se ne odnosi samo na ljudsku vrstu nego i na proizvode koji su ljudskih ruku delo, dizajn, imidž, cilj, emociju... Ulazni benzinski motor u novoj Delti razvija 200km/h, na autoputu drži 150 km/h pri 3000 o/min uz potrošnju oko 8L/100km, držanjem na putu izaziva divljenje ostalih vozača na Ibarskoj prema Zlatiboru i dalje prema moru preko Tjentišta - u rukama onoga ko to zna i hoće. A o izgledu šta reći, ne postoji neutralan utisak, "lepota je u oku posmatrača". Loše je to što su Korejci počeli da je kopiraju pa je manje originalna. Kome sve to nije dovoljno i nedostaju mu brutalne sportske i reli performanse u telu porodičnog automobila, na raspolaganju ima Imprezu WRX i Evolution X.

I što reče jedan od prethodnih komentatora, ne kupujte je nikako! Što manje Delti na ulicama, to je veće zadovoljstvo za nas prave poštovaoce avangardnog stila i ukusa.

nemanja s.

pre 10 godina

Jednom rečju LEP AUTO! Motori su mu kvalitetni i štedljivi, mada su neki samo za manje zahtevne vozače. Kada bi mogao čovek da kupi kola po svom ćefu, da ne misli o ceni i daljoj prodaji, ovo bi bio moj izbor.

nemanjaBB

pre 10 godina

Ne vidim neku restilizaciju..
Prostran auto, ima mesta pozadi za putnike, duzine 4.4m, atraktivan, dobri motori(imala je pored navedenih I 1.9 biturbo dizel od 190ks I 2.0 dizel sa 165ks), ali, prednja konzola je do sada u onoj sivoj boji delovala dosta jeftino I plasticno, kvarila utisak celog enterijera uprkos postojanju koze na sedistima I navigacije..

bole

pre 10 godina

sve je to lepo, ali dok ne naprave ponovo Deltu kakvu su pravili 90-ih godina to nije to... Nadam se da će nekad opet napraviti Deltu po uzoru na model "Delta integrale HF" brutalnu mašinu za prave mškarce i ljubitelje vožnje.

milanche

pre 10 godina

Lancia se kao i uvek izdvaja izgledom iz monotonog sivila nemacko-francusko-dalekoistocnog industrijskog copy/paste dizajna. Svaka cast Italijanima. Mada Thesis ostaje ikona fabrike.

Bobe

pre 10 godina

Lancia jedina firma na svetu ispred koje je veliki Henry FORD isao doslovno na kolena !
;)
Doduse na sajmu (1936) da vidi drugo (prva je isto bila lancia) samonosecu karoseriju na svetu i
PRVO samostalno vesanje pozadi - Lancia Aprilia
Dakle to je vesanje koje je recimo svetinja Golf dobila tek u verziji Golf 5 (2004)

Preza

pre 10 godina

Sjajan automobil,najvise mi se svidja sto su tablu promenili pa nije vise hromirana,mada Lancia pravi malo kitnjaste automobile u unutrasnjosti.Vozio sam na rentakaru Deltu par dana i bruka od automobila,cak i sam parkira.Sto se cene tice to nije tacno da italijani ne drze cenu,to je ovde kod nas posto ih uvoze sa preko 300000 kilometara i sa raznim havarujama i ostecenjivma i ovde sve to ispeglaju a narocito kilometrazu a pokupuju ih tamo za male pare.Licno sam video na par Stila kako sa 350000 smanjuju na 150000.Dobar primerak Italijana je i skuplj od konkurencije.Mi nismo reper za cene polovonjaka i uzasno smo malo trziste pa nas niko i negleda u Evropi.Pogledajte Djulijetu isto godiste kao i Golfa,skuplja je od Golfa iako je najprodavaniji automobil na svetu a ista im je cena kao novom.Cak i ovde kod nas.A u svim testovima na zapadu italijanski automobili su u vrhu po pouzadanosti a jos kad pridodas i dizajn i eleganciju dobijes dobitnu kombinaciju.

zoki

pre 10 godina

@(Markku Alen, 27. decembar 2013 15:51)
Moram ponovo da se umešam u ovu debatu, jer stvarno ima svakakvih lupetanja .
Prijatelju , veće šanse su ti bile da probaš neki model formule 1 nego Deltu S4; taj auto je napravljen u samo 200 primeraka zbog homologacije za grupu B i karakterisala ju je monstruozna snaga od oko 500 KS u vozilu težine od nepunih 1000 kg,i ogromna većina od tih 200 atomobila je završila na trkama, i za razliku od standardne Delte imala je centralno postavljen motor.
Zbog mnoštva udesa sa tragičnim ishodom grupa B je brzo ukinuta, i tek onda se prešlo na razvoj Delte Integrale, koja je bila nepobediva na takmičenjima i koja je najpoznatija verzija .
Još jednom da ponovim za "poznavaoce" koji se zgražavaju nad "skrnavljenjem" imena Delta zbog najnovijeg modela. Delta je lansirana 1979 godine kao porodični automobil premijum kategorije (što je to i danas slučaj). Malo posle toga je za reli razvijena Lancia 037 koja sa Deltom nije imala ama baš nikakve veze, i tek sredinom 1980-ih je počela da se razvija Delta Integrale, a prva verzija Delte se proizvodila sve do 1994. Priča bi imala smisla da je za aktuelan model upotrebljen naziv Stratos , jer Stratos sportski auto ala Ferrari i šteta je što koncept od pre par godina nije zaživeo.

Nenad

pre 10 godina

Ja samo znam da u Beogradu u zadnjih mesec,dva ima sve vise Delti.Ranije mi je trebalo da prodje i po mesec dana da vidim neki model Delte,sad svaki dan vidjam par komada.Sad, da li su nove ili polovne ne znam ali ima ih sve vise.Inace vozio sam Bravo dvojku,jeste fenomenalan automobil.Dogurao sam za par godina do skoro 200000 i sem redovnog servisisranja nisam video majstora.Vozio sam i Deltu,probao i lici malo unutra na Bravo ali to nema veze sa realnoscu,potpuno je automobil drugacije konstruisan i tehnoloski je dve svetlosne godine ispred Brava i luksuznij za dva koplja,jedina je slicnost u instrument tabli i nista vise.Svi konkurenti danas to rade i modeli im imaju slicnosti.Uzeo sam opet automobil iz Fiat grupacije i ako budem zadovoljan kao i sa Bravom opet uzimam iz Fiat grupacije.Inace vozio sam licno dosta modela raznih proizvodjaca za 20 godina koliko imam dozvolu i jedino mi u italijanskim automobilima nije bilo dosadno i posle predjenih 200000 kilometara.

jah

pre 10 godina

m daaaj... pa sta ce da radi auto od 1400 kg sa 105hp? moja 2.0mjt ima 165hp, i otprilike joj je taman.. nije nesto preterano startna niti je za trkanje ali moze lepo da povuce 3. i 4. a bogami i 6.(sto je meni otrilike i bitnije da moze da pretekne gde treba bez mnogo muke) jednom recju pravi elegantan porodicni automobil kome nista ne fali (pri tom je zaista ekonomican).. Kapiram da ce ovaj od 105 biti samo obogaljen za ova medjuubrzanja, i da ce biti trom ko medved (i za 1.6 od 120hp kazu da nije bas...)... generalno nisu napravili skoro nikakve bitnije izmene da bi je sad nazvali restilizovanim modelom, i da bi "u pocetku isporucivali ova 3 motora"... pa ako ne budu na raspolaganju motori 1.8t i 1.9mjet biturbo kao i 2.0mjet, samo ce uskratiti uzivanje pravim ljubiteljima koji bi mozda u normalnim zemljama osvezili svoju deltu staru 5 god...

Joker

pre 10 godina

@Bobe Lancia je inače poznata po mnogim inovacijama, stvarno vrhunskim, ali jednostavno nisu imali sreće. Bilo je tu par modela koji su srozali imidž brenda i to je to... Ova Delta se vozi po Italiji i van nje je mnogo redak auto... Ja živim u KG-u i video sam preko 10 novih Golf sedmica, a Delta... Postoji samo jedna ili možda dve...

Gvido

pre 10 godina

Vozim novu Deltu, vozio sam mnoge automobile B, C i D segmenta. Sopstveno iskustvo a i svi komentar na tekst, po broju i sadržaju, me uveravaju da je ovo definitivno br. 1 auto u standardnom i premium kompaktnom segmentu ili tzv. "Golf klasi". Pri tome isključujem poređenja sa S3, 1M, AMG, R-VW verzijama jer Delta nema komparativni model u tom vrhunskom sportskom delu. Svidja mi se jedan komentar koji nagovara čitaoce da ne kupuju Deltu. Podržavam :-)

Fliper

pre 10 godina

"U suštini, one se svode na način na koji su obojeni donji delovi spoljašnjosti. Tako su sada kompletni branici i obloge koje pokrivaju donje delove vrata i pragove ofarbani u boju karoserije. Osim toga, tu je i nova, dvostruka homirana izduvna cev." Sa ovim redizajnom su ušili i Zastavu. :) Šalu na stranu, auto izgleda vrhunski, a ne sumnjam da je takav i u vožnji.

CANE KURBLA KARDAŠIJAN

pre 10 godina

Joker@ samo ih u KG-u ima 11 registrovanih. i ja živim u KG-u i radim na jednom poslu na kom imam pristup ovim informacijama a ima ih bar još 10ak sa Italijanskim tablicama.

Markku Alen

pre 10 godina

@Smeker

Prijatelju ti da si vozio Deltu HF ili iamo srece da probas Deltu S4 znao bi da je ova Delta sve samo ne ni evolucija ni naslednik jednog modela koji je prava ikona.
Imao sam srece da probam Deltu S4 za ulicu, ne reli varijantu, i samo mogu da kazem - raketa na tockovima, a vristanje Abartovog motora je nesto sto je simfonija za usi pavog ljubitelja automobila. Onda mozete zamisliti kakava je ona prava Delta S4 koja je nazalost ubila Henrija Toivonena. Zver, pa i neka guta 20L na 100km, vredi svaki cent slusati i uzivati u takvim performasnama i jednom old school dizajnu kao i tehnici koja je za ono vreme bila i vise nego napredna.
Ovom danasnjom Deltom ne bih isao ni u selo po paradajz. Za to je bolja stara HF 4X4 jer i u blatu i na asfaltu vuce a moze da se vozi i kada se krene u operu.

Batko

pre 10 godina

Ovaj auto je odlican za one koji ne znaju sta ce sa parama, jer ce ovaj auto posle kratkog vremena vredeti pa skoro nista. Ni jedan italijanski model ne drzi na ceni, iz svima poznatih razloga, tako da ovakva Delta gubi neverovatno brzo vrednost.

Bojan

pre 10 godina

Izuzetan automobil koji svakako ne treba kupovati da bi trajao do kraja vremena. Ovo je auto je za uzivanje, ako hocete da kupite auto koji planirate da ostavite unucima kupite nesto drugo.

anbeast

pre 10 godina

Generalno mi se svidja, ali nikako, ni posle 6 godina ne mogu da svarim proporcije. Mnogo je, brate, izduzena. Da je kompaktnija, bila bi VRH. Verujem da ta izduzenost donosi komfor u kabini, ali mi kvari siluetu...

Argonaut

pre 10 godina

I onda nasi "dileri na poljanama" (citaj preprodavci) prodaju ovakva kola za 6500 do 7500e koja su stara svega par godina? Gde je tu matematika, ako cena novog auta krece od 20K...
Bolje te pare dati kao glavnicu, a ostatak novog Focus-a, Megan-a, 500L-a i sl. beskamatno otplacivati naredne 3 godine. Naravno, prica vazi za one koje imaju oko 1000e mesecnih primanja...

Batko

pre 10 godina

Ovaj auto je odlican za one koji ne znaju sta ce sa parama, jer ce ovaj auto posle kratkog vremena vredeti pa skoro nista. Ni jedan italijanski model ne drzi na ceni, iz svima poznatih razloga, tako da ovakva Delta gubi neverovatno brzo vrednost.

Markku Alen

pre 10 godina

@Smeker

Prijatelju ti da si vozio Deltu HF ili iamo srece da probas Deltu S4 znao bi da je ova Delta sve samo ne ni evolucija ni naslednik jednog modela koji je prava ikona.
Imao sam srece da probam Deltu S4 za ulicu, ne reli varijantu, i samo mogu da kazem - raketa na tockovima, a vristanje Abartovog motora je nesto sto je simfonija za usi pavog ljubitelja automobila. Onda mozete zamisliti kakava je ona prava Delta S4 koja je nazalost ubila Henrija Toivonena. Zver, pa i neka guta 20L na 100km, vredi svaki cent slusati i uzivati u takvim performasnama i jednom old school dizajnu kao i tehnici koja je za ono vreme bila i vise nego napredna.
Ovom danasnjom Deltom ne bih isao ni u selo po paradajz. Za to je bolja stara HF 4X4 jer i u blatu i na asfaltu vuce a moze da se vozi i kada se krene u operu.

Domenico

pre 10 godina

Lancia Delta je automobil C segmenta premium klase kojoj pripada i "sveto trojstvo" BMW 1, Audi A3, Merc A + B. Navedeni modeli joj međutim nisu konkurentni ako se posmatraju oni sa motorima sličnim Delti, benzinci i dizeli 1.4 i 1.6. Sa svojih 4.54 metara dužine Delta dominira svojom pojavom koja jeste pomalo kontroverzna i zato taj auto nije za svakoga, pogotovo za verne sledbenike Golfa, Astre i Fokusa za koje ne mislim da su loši automobili, naprotiv. Što se tiče italijanske "pouzdanosti", uzeo sam Deltu kao novu, prešao sam 50.000km i nikakvih problema nema. Auto jeste pomalo asketski što se tiče pregrada i mesta za flaše ali "WOW" efekat je neprocenjiv. I za kraj - ne preporučujem je. Ne kupujte je nikako, što je bude manje na ulicama, mi koji je već vozimo smo više cool.

Istinski šmeker

pre 10 godina

Za one što se pozivaju na staru Deltu HF Integrale iz 80-tih, da li su čuli za pojam "evolucija"? To je nešto što se ne odnosi samo na ljudsku vrstu nego i na proizvode koji su ljudskih ruku delo, dizajn, imidž, cilj, emociju... Ulazni benzinski motor u novoj Delti razvija 200km/h, na autoputu drži 150 km/h pri 3000 o/min uz potrošnju oko 8L/100km, držanjem na putu izaziva divljenje ostalih vozača na Ibarskoj prema Zlatiboru i dalje prema moru preko Tjentišta - u rukama onoga ko to zna i hoće. A o izgledu šta reći, ne postoji neutralan utisak, "lepota je u oku posmatrača". Loše je to što su Korejci počeli da je kopiraju pa je manje originalna. Kome sve to nije dovoljno i nedostaju mu brutalne sportske i reli performanse u telu porodičnog automobila, na raspolaganju ima Imprezu WRX i Evolution X.

I što reče jedan od prethodnih komentatora, ne kupujte je nikako! Što manje Delti na ulicama, to je veće zadovoljstvo za nas prave poštovaoce avangardnog stila i ukusa.

bole

pre 10 godina

sve je to lepo, ali dok ne naprave ponovo Deltu kakvu su pravili 90-ih godina to nije to... Nadam se da će nekad opet napraviti Deltu po uzoru na model "Delta integrale HF" brutalnu mašinu za prave mškarce i ljubitelje vožnje.

jah

pre 10 godina

m daaaj... pa sta ce da radi auto od 1400 kg sa 105hp? moja 2.0mjt ima 165hp, i otprilike joj je taman.. nije nesto preterano startna niti je za trkanje ali moze lepo da povuce 3. i 4. a bogami i 6.(sto je meni otrilike i bitnije da moze da pretekne gde treba bez mnogo muke) jednom recju pravi elegantan porodicni automobil kome nista ne fali (pri tom je zaista ekonomican).. Kapiram da ce ovaj od 105 biti samo obogaljen za ova medjuubrzanja, i da ce biti trom ko medved (i za 1.6 od 120hp kazu da nije bas...)... generalno nisu napravili skoro nikakve bitnije izmene da bi je sad nazvali restilizovanim modelom, i da bi "u pocetku isporucivali ova 3 motora"... pa ako ne budu na raspolaganju motori 1.8t i 1.9mjet biturbo kao i 2.0mjet, samo ce uskratiti uzivanje pravim ljubiteljima koji bi mozda u normalnim zemljama osvezili svoju deltu staru 5 god...

anbeast

pre 10 godina

Generalno mi se svidja, ali nikako, ni posle 6 godina ne mogu da svarim proporcije. Mnogo je, brate, izduzena. Da je kompaktnija, bila bi VRH. Verujem da ta izduzenost donosi komfor u kabini, ali mi kvari siluetu...

Argonaut

pre 10 godina

I onda nasi "dileri na poljanama" (citaj preprodavci) prodaju ovakva kola za 6500 do 7500e koja su stara svega par godina? Gde je tu matematika, ako cena novog auta krece od 20K...
Bolje te pare dati kao glavnicu, a ostatak novog Focus-a, Megan-a, 500L-a i sl. beskamatno otplacivati naredne 3 godine. Naravno, prica vazi za one koje imaju oko 1000e mesecnih primanja...

nemanja s.

pre 10 godina

Jednom rečju LEP AUTO! Motori su mu kvalitetni i štedljivi, mada su neki samo za manje zahtevne vozače. Kada bi mogao čovek da kupi kola po svom ćefu, da ne misli o ceni i daljoj prodaji, ovo bi bio moj izbor.

nemanjaBB

pre 10 godina

Ne vidim neku restilizaciju..
Prostran auto, ima mesta pozadi za putnike, duzine 4.4m, atraktivan, dobri motori(imala je pored navedenih I 1.9 biturbo dizel od 190ks I 2.0 dizel sa 165ks), ali, prednja konzola je do sada u onoj sivoj boji delovala dosta jeftino I plasticno, kvarila utisak celog enterijera uprkos postojanju koze na sedistima I navigacije..

M S C

pre 10 godina

Ne znam zasto, ali meni je ovaj auto čudno lep, nekako se izdvaja od mase drugih automobila koji lice jedan na drugi (pogotovo VW), Lancia je uvek imala prepoznatljiv dizajn, malo su ga pokvarili sa ovim neprirodnim ukrstanjem sa Krajslerom ali ok. Generalno odlican auto sa vrhunskim motorima, gde bih izdvojio multijet twin-turbo od 190 ks!

zoki

pre 10 godina

Može vam se ovaj automobil sviđati ili ne, ali će te sa njim svakako biti zapaženi u moru bezlične konfekcije iz Japana, Koreje ili Nemačke. Moj prvi auto je bila druga generacija Delte, auto koji se pojavio u vreme Golfa III, Opel Astre A i ostale slične bižuterije; taj auto je bio daleko ispred ostalih što se ziče dizajna, unutrašnjosti, udobnosti ... Vidjao sam često po Beogradu Abarth verziju sa 200 KS; u vreme kad se pojavio taj automobil mogao je da pojede Golf GTI za užinu. Sad sam ponosni vlasnik Lybre, prezadovoljan sam sa tim automobilom.
Kao ljubitelj Lancie, nisam mogao da odolim a da ne probam aktuelnu Deltu, doduše staru 4 godine. Šta reći, auto je odličan, verzija koju sam probao je odlično opremljena, motor od 160 KS je odličan, samo je pitanje da li je to premnogo za puteve u Srbiji. Ukratko, Audi ili BMW 1 sličnih karakteristika na tržištu polovnih automobila su barem 50 % skuplji (nepravedno), a kako sam već rekao Delta vam garantuje da će te biti primećeni.
I samo da na kraju za obožavaoce Delte Integrale; prvobitna Delta nije bila zamišljena kao sportski automobil već kao porodični auto i čak je uspela da osvoji nagradu "Automobil godine" kad se pojavila. Tek je posle nekoliko godina napravljena sporska verzija za reli takmičenja, i taj auto je možda najbolji reli auto svih vremena. Nažalost, Lancia se povukla pre 20 i više godina verovatno iz finansijskih razloga! Samo se bojim da će sledeća Delta biti neki Krajsler sa Lancia znakom.

Fliper

pre 10 godina

"U suštini, one se svode na način na koji su obojeni donji delovi spoljašnjosti. Tako su sada kompletni branici i obloge koje pokrivaju donje delove vrata i pragove ofarbani u boju karoserije. Osim toga, tu je i nova, dvostruka homirana izduvna cev." Sa ovim redizajnom su ušili i Zastavu. :) Šalu na stranu, auto izgleda vrhunski, a ne sumnjam da je takav i u vožnji.

Bobe

pre 10 godina

Lancia jedina firma na svetu ispred koje je veliki Henry FORD isao doslovno na kolena !
;)
Doduse na sajmu (1936) da vidi drugo (prva je isto bila lancia) samonosecu karoseriju na svetu i
PRVO samostalno vesanje pozadi - Lancia Aprilia
Dakle to je vesanje koje je recimo svetinja Golf dobila tek u verziji Golf 5 (2004)

milanche

pre 10 godina

Lancia se kao i uvek izdvaja izgledom iz monotonog sivila nemacko-francusko-dalekoistocnog industrijskog copy/paste dizajna. Svaka cast Italijanima. Mada Thesis ostaje ikona fabrike.

Joker

pre 10 godina

@Bobe Lancia je inače poznata po mnogim inovacijama, stvarno vrhunskim, ali jednostavno nisu imali sreće. Bilo je tu par modela koji su srozali imidž brenda i to je to... Ova Delta se vozi po Italiji i van nje je mnogo redak auto... Ja živim u KG-u i video sam preko 10 novih Golf sedmica, a Delta... Postoji samo jedna ili možda dve...

Nenad

pre 10 godina

Ja samo znam da u Beogradu u zadnjih mesec,dva ima sve vise Delti.Ranije mi je trebalo da prodje i po mesec dana da vidim neki model Delte,sad svaki dan vidjam par komada.Sad, da li su nove ili polovne ne znam ali ima ih sve vise.Inace vozio sam Bravo dvojku,jeste fenomenalan automobil.Dogurao sam za par godina do skoro 200000 i sem redovnog servisisranja nisam video majstora.Vozio sam i Deltu,probao i lici malo unutra na Bravo ali to nema veze sa realnoscu,potpuno je automobil drugacije konstruisan i tehnoloski je dve svetlosne godine ispred Brava i luksuznij za dva koplja,jedina je slicnost u instrument tabli i nista vise.Svi konkurenti danas to rade i modeli im imaju slicnosti.Uzeo sam opet automobil iz Fiat grupacije i ako budem zadovoljan kao i sa Bravom opet uzimam iz Fiat grupacije.Inace vozio sam licno dosta modela raznih proizvodjaca za 20 godina koliko imam dozvolu i jedino mi u italijanskim automobilima nije bilo dosadno i posle predjenih 200000 kilometara.

Preza

pre 10 godina

Sjajan automobil,najvise mi se svidja sto su tablu promenili pa nije vise hromirana,mada Lancia pravi malo kitnjaste automobile u unutrasnjosti.Vozio sam na rentakaru Deltu par dana i bruka od automobila,cak i sam parkira.Sto se cene tice to nije tacno da italijani ne drze cenu,to je ovde kod nas posto ih uvoze sa preko 300000 kilometara i sa raznim havarujama i ostecenjivma i ovde sve to ispeglaju a narocito kilometrazu a pokupuju ih tamo za male pare.Licno sam video na par Stila kako sa 350000 smanjuju na 150000.Dobar primerak Italijana je i skuplj od konkurencije.Mi nismo reper za cene polovonjaka i uzasno smo malo trziste pa nas niko i negleda u Evropi.Pogledajte Djulijetu isto godiste kao i Golfa,skuplja je od Golfa iako je najprodavaniji automobil na svetu a ista im je cena kao novom.Cak i ovde kod nas.A u svim testovima na zapadu italijanski automobili su u vrhu po pouzadanosti a jos kad pridodas i dizajn i eleganciju dobijes dobitnu kombinaciju.

zoki

pre 10 godina

@(Markku Alen, 27. decembar 2013 15:51)
Moram ponovo da se umešam u ovu debatu, jer stvarno ima svakakvih lupetanja .
Prijatelju , veće šanse su ti bile da probaš neki model formule 1 nego Deltu S4; taj auto je napravljen u samo 200 primeraka zbog homologacije za grupu B i karakterisala ju je monstruozna snaga od oko 500 KS u vozilu težine od nepunih 1000 kg,i ogromna većina od tih 200 atomobila je završila na trkama, i za razliku od standardne Delte imala je centralno postavljen motor.
Zbog mnoštva udesa sa tragičnim ishodom grupa B je brzo ukinuta, i tek onda se prešlo na razvoj Delte Integrale, koja je bila nepobediva na takmičenjima i koja je najpoznatija verzija .
Još jednom da ponovim za "poznavaoce" koji se zgražavaju nad "skrnavljenjem" imena Delta zbog najnovijeg modela. Delta je lansirana 1979 godine kao porodični automobil premijum kategorije (što je to i danas slučaj). Malo posle toga je za reli razvijena Lancia 037 koja sa Deltom nije imala ama baš nikakve veze, i tek sredinom 1980-ih je počela da se razvija Delta Integrale, a prva verzija Delte se proizvodila sve do 1994. Priča bi imala smisla da je za aktuelan model upotrebljen naziv Stratos , jer Stratos sportski auto ala Ferrari i šteta je što koncept od pre par godina nije zaživeo.

Gvido

pre 10 godina

Vozim novu Deltu, vozio sam mnoge automobile B, C i D segmenta. Sopstveno iskustvo a i svi komentar na tekst, po broju i sadržaju, me uveravaju da je ovo definitivno br. 1 auto u standardnom i premium kompaktnom segmentu ili tzv. "Golf klasi". Pri tome isključujem poređenja sa S3, 1M, AMG, R-VW verzijama jer Delta nema komparativni model u tom vrhunskom sportskom delu. Svidja mi se jedan komentar koji nagovara čitaoce da ne kupuju Deltu. Podržavam :-)

Bojan

pre 10 godina

Izuzetan automobil koji svakako ne treba kupovati da bi trajao do kraja vremena. Ovo je auto je za uzivanje, ako hocete da kupite auto koji planirate da ostavite unucima kupite nesto drugo.

CANE KURBLA KARDAŠIJAN

pre 10 godina

Joker@ samo ih u KG-u ima 11 registrovanih. i ja živim u KG-u i radim na jednom poslu na kom imam pristup ovim informacijama a ima ih bar još 10ak sa Italijanskim tablicama.