Mercedes: Rade duže zbog velike potražnje za S klasom

Kompanija Daimler saopštila je da će zbog velike potražnje za Mercedesom S klase povećati proizvodnju te luksuzne limuzine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.12.2013.

12:39

Default images

Kako bi izašao u susret povećanom interesovanju kupaca, Mercedes će od 2014. godine produžiti radno vreme zaposlenih u fabrici Sindelfingen u Nemačkoj za dodatnih 74 minuta dnevno. Radno vreme već je u 2013. produženo za 30 minuta, a po potrebi dodatne smene su uvođene i subotom.

Osim toga, Mercedes je bio prinuđen da uvede dodatne smene tokom novembra i decembra i u pogonu u Bremenu, gde se izrađuje model GLK i C klasa.

Nemački proizvođač povećao je prodaju automobila tokom prvih 11 meseci 2013. godine za 11 procenata, u poređenju sa istim periodom 2012. Do kraja novembra kupcima je isporučeno 1,32 miliona vozila.

Veća prodaja postignuta je i zahvaljujući uvođenju dodatnih smena u Mercedesovoj fabrici Rastatt, gde se proizvode modeli A i B klase, ali i u pogonu u Alabami, u SAD, gde se izrađuju SUV vozila.

Pročitajte povezane vesti:

Nemačka auto-industrija jača nego ikad.
Kako nemačka država štiti svoju auto-industriju?
Stigao je novi Mercedes S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: