Nova vest
Fudbal 0

1.5.2024.

16:10

Đorđe Ivanović: Borićemo se za Evropu do samog kraja

Fudbaler Čukaričkog Đorđe Ivanović rekao je da njegova ekipa želi do kraja prvenstva da se bori za plasman u Evropu i dodao da je njihov prvi zadatak pobeda protiv Napretka u meču Superlige Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Čukaričkog dočekaće sutra ekipu Napretka, u utakmici 33. kola Super lige Srbije.

"Nemamo mnogo izbora, moramo da osvajamo što više bodova u preostalim mečevima u Super ligi Srbije. Želimo da što duže ostanemo u konkurenciji za plasman u Evropu i da se borimo do samog kraja. Ova ekipa ima kvalitet, potrebno je da to pokažemo kad je najbitnije, protiv najjačih rivala", rekao je Ivanović, prenosi klub.

Tim sa Banovog brda je peti na tabeli sa 51 bodom, koliko ima i Vojvodina, odnosno ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Radničkog 1923. Napredak je osmi sa 39 osvojenih bodova.

"Među najbolje timove ubrajam i Napredak. Niko se nije slučajno kvalifikovao među prvih osam. Kruševljani su pokazali kvalitet, pobeđivali su i u velikim utakmicama, između ostalog savladali i Partizan u Humskoj. Dobili su i nas u prvom delu sezone, žestoko nas namučili na Banovom brdu u drugom, kad su poveli, a gol za pobedu postigli smo tek u 89. minutu", rekao je Ivanović.

Upitan da li bi i sada pristao na sličan rasplet meča, Ivanović je odgovorio da nije bitan način već samo da njegov tim osvoji tri boda.

"Ali, znamo da nas čeka zahtevna utakmica, protiv ekipe koja je sada već prilično rasterećena, a tada Napredak ume da bude najopasniji. Imaju sjajne starije igrače, sa ogromnim iskustvom igranja u Super ligi, pa i inostranstvu. Ali, i plejadu mladih momaka, koji će biti budućnost ovog kluba i koji će biti željni dokazivanja u preostalih pet susreta do kraja šampionata", rekao je Ivanović.

Rekao je da bi voleo da njegov tim postigne rani gol protiv Napretka, koji bi im verovatno olakšao posao u nastavku meča.

"Voleo bih da bude tako, ali smo spremni i za bilo koji drugi scenario. I u prethodnom meču protiv Mladosti smo gubili, ali smo zadržali nivo igre i stigli do preokreta. Odnos prema igri je bio onakav kakav treba da bude i za to smo nagrađeni golovima, pobedom i sa nova tri boda. Ako ponovimo taj pristup, biće nam dosta lakše protiv Napretka", naveo je Ivanović.

Posle duela sa Kruševljanima Čukarički će igrati najpre u Novom Sadu protiv Vojvodine, zatim TSC-a u Bačkoj Topoli, pa protiv Partizanu na Banovom brdu i u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić".

"Znamo šta nas čeka, uostalom uvek je tako u plej-ofu. Ovo je doigravanje najboljih ekipa i nema lakih mečeva. Zaista u ovom trenutku ne razmišljamo o rasporedu koji nas čeka niti pravimo bilo kakve kalkulacije. Prva i osnovna je da osvojimo tri boda protiv Napretka, a potom da se okrenemo pripremi jednako bitne utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu", zaključio je Ivanović.

Utakmica Čukarički - Napredak na programu je sutra od 18.30.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu