Tesla S pod istragom u SAD zbog požara

Američka agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) pokrenula je u utorak istragu povodom niza požara u električnim automobilima kompanije Tesla Motors.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

09:44

Default images

Ovakav potez NHTSA-a usledio je nakon što je Tesla Motors zatražila pokretanje istrage, uz obrazloženje da želi da otkloni bilo kakvu "lažnu sliku u pogledu bezbednosti električnih automobila", prenosi Frans pres.

U saopštenju američke agencije se navodi da je zvanična istraga pokrenuta kako bi se utvrdilo da li postoji kvar u pojedinim primercimaTeslinog vozila Model S. Na pokretanje istrage uticali su nedavni incidenti u američkoj saveznoj državi Vašington i Tenesi, kada je došlo do požara u delu vozila gde se nalaze baterije koje automobil snabdevaju strujom.

Između ova dva požara, sličan incident dogodio se i na jednom Tesla automobilu koji je imao udes u Meksiku.

Američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja objavila je u avgustu da je Tesla Model S postigao najbolji rezultat od svih vozila koja su do sada podvrgnuta njihovim testovima bezbednosti.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: