Audi smenio šefa razvoja

Audi je smenio Volfganga Dirhajmera (Wolfgang Dürheimer), člana upravnog odbora koji je zadužen za razvoj novih modela. Na njegovo mesto postavljen je Ulrih Hakenberg (Ulrich Hackenberg) koji je istu funkciju obavljao u Volkswagenu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.06.2013.

15:45

Default images

Vest predstavlja iznenađenje s obzirom da se Dirhajmer na čelu odeljenje za razvoj nalazio tek od septembra 2012. godine.

Audi nije otkrio razlog za njegovu smenu, a izvori navode da je Dirhajmer otišao zbog koncepcijskih neslaganja, kao i njegove odluke da se odustane od električnih modela kao što su A1 e-tron i R8 e-tron, te različitih mišljenja oko toga da li Audi treba da deli svoje platforme sa drugim proizvođačima.

U saopštenju se navodi da će Volfgang Dirhajmer biti raspoređen na drugu poziciju u okviru Volkswagen grupe. Dirhajmer je prethodno obavljao značajne funkcije unutar grupe, uključujući i dužnost izvršnog direktora Bentley-ja, predsednika Bugattija i šefa razvoja u Porscheu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: