Zašto su Subaru automobili drugačiji?

Šta je prvo na šta pomislite kada je reč o Subaru automobilima? Na bokser motore, simetrični pogon na sva 4 točka ili na nešto treće?

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.04.2013.

16:48

Default images

U vremenu u kojem dominiraju automobili sa rednim četvorocilindričnim motorima i pogonom na prednje točkove, tehnologije po kojima su prepoznatljivi Subaru automobili mogu da deluju egzotično i nedovoljno razumljivo prosečnom vozaču.

Japanski proizvođač napravio je seriju kratkih animacija i filmova kako bi jednostavim vizuelnom jezikom objasnio gledaocu neke od tehnoloških rešenja po kojima se Subaru izdvaja od drugih proizvođača automobila.

Pogledajte kratki video koji objašnjava rad bokser motora i njegove prednosti u odnosu na motore sa rednim ili "V" rasporedom cilindara:



Drugi film pokazuje prednosti simetričnog pogona na sva 4 točka:



Ako želite da saznate više o ovoj temi, možete pogledati desetnominutne filmove u kojima Subaru detaljnije objašnjava ove tehnologije:





O ovim i drugim rešenjima koje Subaru tradicionalno primenjuje na svojim automobilima možete se informisati putem filmova na YouTube kanalu ovog proizvođača.

Pročitajte o premijerama koje je Subaru imao na Sajmu automobila u Beogradu 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: