Ko je najprodavaniji - Focus ili Corolla?

Toyota tvrdi da je Corolla najprodavaniji automobil na svetu u 2012. godini, a ne Focus, kako je saopštio Ford pozivajući se na podatke američke agencije Polk.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2013.

17:15

Default images

Ford je u utorak objavio da je u 2012. godini širom sveta prodato 1.020.410 primeraka modela Focus, čime je nadmašen rezultat koji je zabeležila Toyota sa svojom Corollom. Prema podacima do kojih je došao Polk, kupcima je 2012. isporučeno 872.774 automobila sa oznakom Corolla.

Na ovu informaciju odmah je reagovala Toyota, koja je izašla u javnost sa drugačijim brojem prodatih Corolla.

"Tokom 2012. godine na svim svetskim tržištima ukupno je prodato 1,16 miliona Corolla", saopštio je Toyotin američki potpredsednik za odnose sa medijima, Mike Michels. "Razlika između naših podataka i podataka agencije Polk iznosi gotovo 300.000 vozila, i mi smo od njih zatražili objašnjenje", dodao je Michels.

Portparol Polka rekao je tim povodom da nema ništa da doda u odnosu na saopštenje Forda, dok u američkoj kompaniji ostaju pri tvrdnji koju su objavili u utorak.

Ipak, postavlja se pitanje zbog čega se javila tolika razlika u podacima između dva izvora? Jedan od mogućih odgovora je da je Toyota u prodajni rezultat uključila i modele Corolla Axio i Corolla Altis, koji se prodaju u Japanu i jugoistočnoj Aziji, dok ih Polk nije računao.

Prema podacima koje je saopštila agencija Polk, najprodavaniji automobil u svetu u 2012. bio je Ford Focus, na drugom mestu našla se Toyota Corolla, dok se na treće mesto plasirao još jedan Fordov model, pik-ap F-serije.

Pogledajte kako će izgledati nova Toyota Corolla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: