Bentley SUV iz Slovačke?

Prema najnovijim informacijama, Volkswagen je odobrio planove za proizvodnju Bentley SUV modela. Automobil čiji je radni naziv Falcon trebalo bi da se proizvodi u fabrici u Slovačkoj, dok bi se završna montaža obavljala u Engleskoj.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

12:03

Default images

Kako piše nemački Handelsblatt, čelnici Volkswagen grupe složili su se da SUV model krene u serijsku proizvodnju, nakon što su procenili da će se novac uložen u njegov razvoja vratiti kroz prodaju automobila.

Bentley SUV, koji trenutno ima interno ime Falcon, prodavaće se po ceni od 200.000 evra, a godišnje bi se proizvodilo 5.000 jedinica. Prema istom izvoru Volkswagen namerava da proizvodnju poveri svojoj fabrici u Bratislavi, u Slovačkoj, ali bi se završna montaža automobila odvijala u pogonu Kru, u Engleskoj.

Bentley je u izjavi datoj za Automotive News odbio da potvrdi navode iz Handelsblatta. Predstavnik za štampu kratko je rekao da u toj kompaniji još uvek čekaju "zeleno svetlo" za proizvodnju.

Na međunarodnom auto-salonu koji je u januaru održan u Detroitu, izvršni direktor kompanije Bentley, Volfgang Šrajber (Wolfgang Schreiber) potvrdio je da se radi na novom dizajnu ovog automobila, nakon što je prvobitni kontraverzni koncept EXP 9F naišao na negativne reakcije.

Prema njegovim rečima, budući SUV stilski će više ličiti na aktuelne modele Bentley-ja, nego što je to bio slučaj sa prethodnim konceptom i dodao da se ovaj automobil očekuje na tržištu najkasnije do 2016. godine.

Pročitajte više o prvobitnom konceptu EXP 9F.

Pročitajte o modelu Bentley Flying Spur za 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: