Automobili

Četvrtak, 06.12.2012.

10:16

Stiže kineski Qoros

Novi kineski proizvođač automobila, kompanija Qoros, prikazala je prve detalje kompaktne limuzine kojom planira da se uključi na evropsko automobilsko tržište. Ime novog vozila nije saopšteno, a rivali bi trebalo da mu budu modeli kao što su Volkswagen Jetta ili Ford Focus sedan.

Izvor: B92

Default images

Qoros je privukao pažnju šire javnosti kada je nedavno na zahtev ove kompanije sud u Hamburgu zabranio Kiji da u Evropi koristi ime Quoris za svoju novu luksuznu limuzinu K9.

U obrazloženju presude stajalo je da bi ime Quoris zbunjivalo eventualne kupce budućih modela kineskog Qorosa.
Da novi kineski proizvođač automobila koji planira da se uključi u tržišnu utakmicu u Evropi ima ozbiljne planove, svedoče nove skice i detalj budućeg modela, sedana iz C segmenta, koji će svetsku premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi u martu 2013.

Kinezi su saopštili i da će, osim ovog modela, u Ženevi predstaviti i dva koncepta koji će pružiti uvid u buduće modele koje Qoros planira da lansira na evropskom tržištu.
Gert Volker Hildebrand
O ambicijama čelnika kineske kompanije govori i angažovanje Gerta Volkera Hildebranda, bivšeg šefa dizajna u MINI-ju.

"Dizajniranje automobila jedan je od najlepših poslova na svetu, ali samo mali broj dizajnera dobije priliku da kreira prve modele novoosnovane automobilske marke", izjavio je Hildebrand.

"Ovo je za mene izuzetna prilika i jedna od najuzbudljivijuh stvari koja može dogodi u životu jednog dizajnera", istakao je on.

Nakon ženevske premijere, Qoros planira da počne prodaju novog sedana krajem 2013. godine, na tržištima Kine i Evrope.

Pročitajte više o zahtevu Qorosa za zabranu imena KIA Quoris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: