Automobili

Ponedeljak, 10.09.2012.

09:50

Galerija: Range Rover za 2013.

Četvrta generacija Range Rovera predstavljena je 6. septembra na svečanosti u Kraljevskoj baletskoj školi u Londonu. Široj javnosti, luksuzni britanski SUV biće prezentovan na auto-salonu u Parizu, krajem septembra 2012.

Izvor: B92

Default images

Uoči sajamske premijere, kompanija Land Rover objavila je i niz fotografija novog Range Rovera.

“Novi Range Rover očuvao je svoju suštinu – jedinstveni karakter koje u sebi spaja luksuz, performanse i neuporedive osobine vozila sposobnog da se kreće po svim terenima”, izjavio je na svečanoj prezentaciji u Londonu direktor kompanije Land Rover, Džon Edvards (John Edwards).
Land Rover ranije je saopštio da je prilikom izrade šasije i karoserije obilato korišćen aluminijum. Na taj način, vozilo je postalo lakše za oko 420 kg, što će doprineti boljem upravljanju i nižoj potrošnji goriva.

“Koristeći čiste i prepoznatljive linije Range Rovera, uz novu, revolucionarnu laganu konstrukciju, učinili smo korak dalje kada je reč o komforu, rafiniranosti i voznim karakteristikama”, dodao je Edvards.
Četvrtu generaciju Range Rovera pokretaće 5.0 litarski V8 benzinski motor sa kompresorom i 510 ks, zatim 3.0 litarski V6 dizel agregat sa 258 ks, kao i 4.4 litarski V8 dizelaš, poznat iz još uvek aktuelnog modela. Ovaj motor u stanju je da razvije 339 ks.

Sve tri verzije biće povezane sa osmostepenim automatskim menjačem.

Pogledajte kako izgleda novi Range Rover u vožnji:



Land Rover je potvrdio i da će novi Range Rover u nekim evropskim zemljama, kao i u Aziji, biti ponuđen kupcima i u hibridnoj dizel verziji.
Za pogon će biti zadužen novi hibridni agregat kompanije Jaguar-Land Rover, koji se pored 3.0 litarskog V6 turbo dizel motora sastoji i od elektromotora i litijum-jonskih baterija.

Britanski proizvođač za sada je jedino saopštio da će emisija CO2 kod hibridne verzije iznositi 169 g/km.
Èetiri generacije Range Rovera
Novi Range Rover biće dostupan u preko 170 zemalja širom sveta, a isporuke prvim kupcima očekuju se već krajem 2012. Cena u Velikoj Britaniji startuje od 71.295 funti (oko 89.000 evra).

Pogledajte galeriju fotografija novog Range Rovera.

Pročitajte više o novom Range Roveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: