Naslednik Peugeota 308

Iako se i ranije, tu i tamo, pojavljivao maskirani prototip novog Peugeota 308, prvi put je tokom testiranja fotografisan automobil sa originalnom, novom karoserijom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

10:35

Default images

To znači da su tokom prethodnih testiranja inženjeri Peugeota koristili modifikovanu verziju karoserije aktuelne 308-ice, na platformi novog modela. Tome je sada došao kraj, tako da smo u prilici da vidimo prve obrise i naznake novog Peugeota 308.

Prvobitne informacije govorile su da će naslednik prve generacije modela 308 imati novu oznaku 301. Fancuski proizvođač je to kasnije demantovao, kada je izašao u javnost sa saopštenjem o novoj nomenklaturi svojih budućih modela.

Ono što se može naslutiti na osnovu prvih fotografija potpuno kamufliranog prototipa, jeste da će novi Peugeot 308 imati nešto konzervativniji dizajn od prethodne generacije. Sličnu tendenciju mogli smo da primetimo i ne modelu 208.
Foto: Carscoop
Za sada se malo toga zna o budućoj 308-ici. Ipak, očekuje se da će nova generacija biti predstavljena na nekom od značajnijih auto-salona u 2013. godini, poput ženvskog ili frankfurtskog sajma automobila.

Iako tehnički detalji još uvek nisu poznati, pretpostavlja se da će 308-ica deliti istu platformu i pogonske agregate sa Citroenom C4. U tom slučaju, biće dostupna paleta četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora koji razvijaju između 90 i 160 ks, dok bi najsnažniji Peugeot 308 GTI na raspolaganju imao motor sa 200 ks.

Sledeća generacija modela 308 takođe će u gami imati i dizel-električnu HYbrid4 verziju. Nakon verzije sa 5 vrata, treba očekivati i hečbek sa troja vrata, karavan i kabriolet.

Pročitajte o modelu Peugeot 208.

Pročitajte o novom sistemu oznaka Peugeot modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: