Opelove četiri premijere u Moskvi

Na moskovskom Međunarodnom auto-salonu, koji će se održati od 29. avgusta do 9. septembara 2012, Opel će prvi put predstaviti potpuno novu Astru sedan. Pored toga, posetioci će imati priliku da vide i redizajnirane modele - Astru hečbek sa 5 vrata i Astru Sports Tourer, kao i novu generaciju benzinskih motora.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

11:35

Default images

Ovo je prvi put da Opel ima svetsku premijeru u Rusiji, na auto-salonu na kom se očekuje više od milion posetilaca. Opelov štand, koji se nalazi u hali 14, zauzima površinu od 1.750 kvadratnih metara.

U Opelu kažu da je sedan verzija važan dodatak porodici Astra automobila. Opelova nova kompaktna četvorovratna limuzina dugačka je 4.658 mm, široka 1.814 mm, a visoka 1.476 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.685 mm, i zahvaljujući tome automobil pruža dodatni prostor u kabini.

Odvojeni prtljažnik nudi 460 litara zapremine - 90 litara više nego model sa 5 vrata. Sa preklopivim zadnjim sedištem, u razmeri 60:40, zapremina prtljažnika može se povećati do maksimalnih 1.010 litara.
Opel je najavio da u potpunosti obnavlja svoj asortiman motora, a prva faza tog plana upravo počinje. Tri sasvim nove porodice motora su u pripremi.

Benzinski turbo-punjeni četvorocilindrični motor sa zapreminom od 1598 cc, centralnim direktnim ubrizgavanjem i Start/Stop tehnologijom je prvi takav motor koji će biti predstavljen na premijeri u Moskvi.

Ovaj novi SIDI (Spark Ignition Direct Injection - paljenje pomoću svećica sa direktnim ubrizgavanjem) ECOTEC motor obezbeđuje izuzetno visok maksimalni obrtni moment, do 300 Nm. Početak proizvodnje zakazan je za kraj 2012. godine, a očekuje se da Rusija bude jedno od njegovih najvećih tržišta.
Opel Astra heèbek sa 5 vrata
Rusija je od velikog značaja za Opel. Posle Nemačke, ovo je trenutno drugo najveće tržište automobila u Evropi, a 2011. godine je prodato oko 70.000 Opelovih vozila. Prema predviđanjima očekuje se da Rusija postane glavno evropsko tržište sa do 3,4 miliona ukupno prodatih vozila u 2014.

Potencijal za rast je visok zbog činjenice da je trenutno prosečan broj automobila po glavi stanovnika još uvek nizak. Na primer, Rusija ima upola manje vozila na 1.000 stanovnika nego Nemačka. Više od polovine svih automobila na ruskim putevima je starije od deset godina.
Opel Astra Sports Tourer
Na ovom brzorastućem tržištu velika je tražnja za četvorovratnim sedan modelima i SUV vozilima. Više od 60 odsto svih prodatih sedan modela u Evropi, proda se upravo u Rusiji. Prošle godine se na ovom tržištu, u segmentu kompaktnih vozila, 51 odsto kupaca opredelilo za limuzinsku verziju.

S obzirom da je Rusija, nakon Nemačke i Velike Britanije, treće najveće evropsko tržište za Astru, Sajam automobila u Moskvi je prirodan Opelov izbor za svetsku premijeru potpuno modela sedan ali i za redizajniranu gamu Astrinih modela.

Pročitajte više o novoj Astri sedan.

Pročitajte o redizajniranom Opelu Astra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: