Tesla S - do pune baterije za 1 sat

Tesla Motors počeo je u junu sa isporukama novog modela S, a u međuvremenu iz te kompanije stižu najave da bi se vreme potrebno za punjenje baterija na ovom električnom automobilu uskoro moglo značajno skratiti.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

10:58

Default images

Prema rečima J.B. Straubela, šefa za razvoj u Tesla Motorsu, nova tehnologija podrazumeva superpunjače od 90 kW, koji će raditi pod naponom od 440 volti.

Pomoću ovih punjača baterije na modelu Tesla S moći će da se potpuno dopune za jedan sat. To u praksi znači da će vozač već nakon jednog sata punjenja moći da automobilom pređe novih 480 km koliko iznosi autonomija kretanja u verziji sa baterijama od 85 kWh, pri brzini oko 90 km/h.

Straubel očekuje da će nova tehnologija punjenja biti dostupna na tržištu u roku od godinu dana.

Jedan od bitnih nedostataka električnih automobila, pored nedovoljno razvijene infrastrukture, upravo je njihov domet, odnosno vreme potrebno za dopunu baterija. Uvođenjem novih punjača u Tesli očekuju da će se interesovanje za ovu vrstu vozila značajno povećati.

U toj kompaniji kažu da su zaključno sa prvim tromesečjem 2012. godine primili 9.800 rezervacija za novi model S.

Pročitajte više o modelu Tesla S.

Pročitajte zašto su elektromobili popularni u Norveškoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: