Novi Mercedes GL klase

Mercedes je objavio prve fotografije nove GL klase uoči svetske premijere ovog vozila, zakazane za 4. april na salonu automobila u Njujorku.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2012.

10:35

Default images

Novi Mercedes GL baziran je na poslednjoj generaciji modela ML, sa produženim međuosovinskim rastojanjem koje omogućava komforan smeštaj za sedam osoba u tri reda sedišta.

Po dizajnu spoljašnjosti novi GL spreda podseća na M klasu, a razlike su najuočljivije na zadnjem delu vozila koje ima četvrtast izgled i veći prepust iza zadnjih točkova, nego što je to slučaj kod manjeg Mercedesovog SUV-a.
Takođe, zadnje svetlosne grupe su veće i izraženije u odnosu na M klasu.

Mercedes još uvek nije izašao u javnost sa tehničkim detaljima o motorima koji će pokretati novi GL, ali očekuje se da se u ponudi nađe 3.0 litarski turbo-dizel od 306 ks koje se koristi u modelu ML350 BlueTec 4Matic.

Pored toga, u opciji će biti i bar jedan benzinski V8 motor.
Više podataka o novom Mercedesu GL biće poznato nakon njegovog zvaničnog predstavljanja na sajmu automobila u Njujorku.

Više fotografija nove generacije Mercedesa GL pogledajte u Galeriji.

Vozili smo novi Mercedes ML 350 CDI 4 Matic BlueTEC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: