Automobili

Petak, 03.02.2012.

08:35

Usporen saobraćaj, otežano kretanje

Glavne saobraćajnice u Beogradu su prohodne, ali se od jutarnjih časova vozila po njima kreću otežano zbog snega koji u glavnom gradu pada od četvrtka uveče i koga, zbog niske temperature i intezivnih padavina, ima i na kolovozu.

Izvor: B92

Default images

Glavni dežurni inženjer Zimske službe "Beograd puta" Milorad Pucarević izjavio je da se intenzivno čisti sneg sa glavnih ulica u Beogradu, ocenivši da su saobraćajnice prohodne za saobraćaj i u velikoj meri očišćene od snega koji intenzivno pada.

"Glavne saobraćajnice su uglavnom prohodne, iako se saobraćaj odvija otežano, a snega ima ponegde na kolovozu zbog veoma niske temperature", rekao je Pucarević Tanjugu.
On je istakao da su za održavanje gradskih saobraćajnica u svih 17 opština angažovani puni kapaciteti i mehanizacije, odnosno 90 kamiona i 36 specijalnih malih vozila, kao i 21 kamion za održavanje regionalnih i magistralnih puteva.

Nadležne ekipe za čišćenje nalaze se na ulicama i intenzivno čiste sneg sa glavnih saobraćajnica, a, kako je rekao, radiće se i na čišćenju ulica drugog prioriteta.

Za održavanje saobraćajnica koristi se so i kalcijum-hlorid, rekao je Pucarević i dodao da u "Beograd putu" prate vremensku situaciju.
U Žutom taksiju je Tanjugu rečeno da saobraćaj bolje funkcioniše u centralnim gradskim ulicama, dok je otežan u sporednim zbog više snega na kolovozu.

Takođe, saobraćaj je otežan i u rubnim delovima Beograda, a naročito na usponima.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: