Mercedes želi da prestigne BMW

Ako se san izvršnog direktora Dieter Zetschea ispuni, Mercedes-Benz će postati vodeći proizvođač u premijum segmentu i po prodaji i profitu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

10:59

Default images

Kako piše Automotive News, Zetsche je nedavno svojim zaposlenima poslao pismo u kome priznaje da njihovi konkurenti, Audi i BMW, "rastu" brže od Mercedesa.

"Neki naši konkurenti razvijaju se brže i profitabilnije od nas. Naravno, to je sve stvar trenutka i ovakvu situaciju ne bi trebalo precenjivati. Na kraju krajeva, mnogi naši najbolji proizvodi tek treba da budu predstavljeni", napisao je direktor u pismu.

"Ne možemo biti zadovoljni jakim drugim ili čak trećim mestom. Mi smo Daimler - treba uvek da budemo daleko ispred svih! Ako nas na tom putu koči nešto što nemamo - mi ćemo ga identifikovati i razviti", završio je on.

Trenutno premijum segment automobila uživa ogroman uspeh zahvaljujući velikoj potražnji u Kini i oporavku američkog tržišta.

Međutim, Mercedesova globalna prodaja, bez obzira na rast od 9,7 odsto na 610.531 jedinica u prvoj polovini 2011. godine, još uvek kaska za BMW-om (689.861 isporučena jedinica) i Audijem (652.970 isporučenih jedinica).

Enterijer nove Mercedesove B klase

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe 2012

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: